3 locuri din Vâlcea pe care nu le poți rata sub nicio formă

3 locuri din Vâlcea pe care nu le poți rata sub nicio formă

Lectură: 5 minute
calatorii

Bine ați venit în inima României, unde pitorescul și istoria se întâlnesc într-un dans armonic, creând peisaje și experiențe de neuitat. Vâlcea, un județ așezat în partea central-sudică a țării, este un tezaur de frumuseți naturale și vestigii culturale, un loc unde fiecare colț ascunde o poveste. Astfel, în acest articol ne-am propus să te ghidăm prin 3 dintre cele mai impresionante și captivante locuri din Vâlcea, destinații pe care nu le poți rata sub nicio formă. Fie că ești în căutarea unei escapade naturale, dornic să descoperi comori arhitecturale sau pur și simplu să îți îmbogățești cunoștințele culturale, Vâlcea are ceva pentru fiecare. Haideți așadar să descoperim împreună aceste comori ascunse, fiecare cu farmecul său unic, care te vor face să te îndrăgostești iremediabil de această regiune a României.

  1.   Muzeul Satului Vâlcean

Muzeul Satului Vâlcean este o adevărată operă de artă pentru județul Vâlcea. Prin acest muzeu poți descoperi cu adevărat originile satului vâlcean, este un loc ce a păstrat valorile de odinioară, unde mitologicul se îmbina într-un mod armonios cu tradiționalul. Muzeul întruchipează tradiționalele gospodării vâlcene cu o acuratețe deosebită. Este una dintre atracțiile principale ale Vâlcii, fiind un muzeu etnografic în aer liber, construit pe o suprafață de 8 hectare, deschis în anul 1974.

Pe cele 8 hectare pe care se întinde muzeul-sat, vizitatorii au parte de aproape 80 de construcții arhitecturale și în jur de 12000 de piese muzeistice, care reconstituie imaginea funcțională a unei așezări rurale tradiționale, cu toate instituțiile sale social-culturale. Acest muzeu îți arată satul tradițional vâlcean, exact așa cum era el în trecut. Clădirile au fost inspirate din diferite sate vâlcene, iar casele tradiționale oferă exact peisajul original, de acum sute de ani. De altfel, ele pun în valoare ocupațiile tradiționale ale oamenilor de atunci, precum meșteșugurile. Pe scurt, dacă îți dorești să descoperi originile vâlcene, acest loc nu trebuia să-ți scape!

  • 2.   Lacul cu Nuferi 

Lacul cu Nuferi din Vâlcea este un obiectiv de o frumusețe de-a dreptul impresionantă, fiind declarat unul dintre cele mai frumoase locuri din țara noastră. Lacul cu Nuferi din Olănești este cunoscut pentru peisajul său spectaculos și pentru florile de nuferi care acoperă întreaga suprafață a lacului în timpul verii. Aici este de preferat să ajungi în perioada caldă, pentru a te bucura de întreaga priveliște în toată splendoarea ei. Așadar, în cazul în care și tu ești o persoană iubitoare de frumos, acest loc este perfect pentru tine!

  • 3.   Stațiunea Ocnele Mari

Stațiunea Ocnele mari este o zonă extrem de pitorească din județul Vâlcea. Întreaga zonă are o foarte bogată tradiție balneologică, fiind cunoscută pentru izvoarele sărate și apele minerale cu proprietăți vindecătoare. Această stațiune atrage anual mii de turiști ce caută atât relaxare cât și vindecare. Trebuie să știi că stațiunea Ocnele Mari dispune de o serie de facilități pentru turiști, printre care se numără baze de tratament moderne, centre de fizioterapie și kinetoterapie, piscine cu apă sărată și dulce, precum și saune și băi cu aburi.

În plus, există numeroase posibilități de agrement în zonă, cum ar fi terenuri de tenis, biliard și minigolf, precum și terenuri de fotbal și volei pe plajă. Una dintre cele mai populare atracții turistice din Ocnele Mari este Salina Ocnele Mari, o mină de sare în care se poate face turism subteran. Vizitatorii pot explora galeriile și sălile sculptate în sare, pot admira cristalele de sare și descoperi povestea interesantă a acestei zone. Mai pe scurt, stațiune Ocnele Mari este o zonă ce trebuie vizitat măcar odată în viață!

Recomandare de cazare în județul Vâlcea

Dacă îți dorești să vizitezi Vâlcea, ai nevoie de o cazare ca la carte, pentru ca vacanța ta să fie una perfectă! Vâlcea este o zonă ce merită vizitată de-a fir a păr, fiind un județ cu obiective turistice spectaculoase. Iar pentru a descoperi toate aceste lucruri, ai nevoie de câteva zile bune.

În cazul în care îți dorești să vizitezi Vâlcea, Hotel Izvoare – Căciulata este locul ideal în care să te cazezi. Hotelul este poziționat într-o locație de vis, care te va avantaja din mai multe puncte de vedere, printre care și poziția, ce facilitează accesul ușor la cele mai renumite puncte turistice.

În plus, hotelul vă pune la dispoziție numeroase beneficii, precum: un super tratament, personal drăguț, cazare de calitate premium, piscină, restaurant și multe altele.

Contactează-ne și rezervă-ți și tu un sejur de vis chiar acum!

  • Site: www.hotelizvoare.ro
  • Telefon Info: 0350412201, 0752787787
  • Rezervări la: rezervari@hotelizvoare.ro  / office@hotelizvoare.ro