Aleea de Cură Balneară Călimănești – un excelent loc de relaxare

Aleea de Cură Balneară Călimănești – un excelent loc de relaxare

Lectură: 3 minute

Aleea de Cură Balneară din Călimănești mai este denumită și „Aleea Geniului”. Datează încă din anul 1917, fiind realizată la momentul respectiv de ingineri germani. Este un obiectiv turistic deosebit, ce pune în evidență splendoarea naturii și nu trebuie ratat de turiștii care își petrec vacanțele în stațiunea vâlceană.

Aleea are o lungime de 2,2 km și se poate parcurge în aproximativ 40 de minute, făcând legătura între stațiunile Călimănești și Căciulata. Aceasta este o alee de promenadă, fiind destinată plimbărilor și relaxării. De altfel, pentru iubitorii de natură, aleea reprezintă un obiectiv turistic grozav. Plimbările pe această alee sunt o adevărată plăcere, deoarece urmează un traseu prin pădure. Toți cei care traversează aleea au parte de aer curat, liniște, verdeață și bineînțeles, o priveliște de neuitat.

Cei care aleg să facă o plimbare pe alea de cură balneară din Călimănești sunt persoane de toate vârstele. Bătrâni, tineri sau copii, cu toții apreciază starea de bine pe care plimbarea în natură le-o aduce. Un avantaj este faptul că, dacă vreți să vă odihniți, puteți face acest lucru cu lejeritate. Toată lungimea aleii este extrem de frumos amenajată, plimbările sunt line deoarece pe jos aleea are pavele. De altfel, aleea are implementat și un sistem de iluminat, ideal pentru plimbările la ceas de seară.

Aleea merge paralel cu drumul național, însă la o înălțime de 50 m de acesta. Indiferent de perioada zilei în care vreți să mergeți la o plimbare pe această alee minunată, plimbările vor fi întotdeauna o plăcere. O plimbare de dimineață, înconjurați de sunetele îmbietoare ale naturii și de zgomotul micuțelor animale sau păsări care își fac veacul în pădurea din jurul aleii va fi o experiență foarte frumoasă pentru oricine, iar copiii vor fi de-a dreptul încântați să surprindă cu privirea vreo pasăre sau vreo veveriță! Nici plimbările de seară nu sunt mai prejos, acest loc fiind perfect pentru cuplurile romantice.

Cel mai atractiv lucru la această alee este un pod de patrimoniu. Acest pod are lanțuri și o lungime de 20 m. Podul trece peste o prăpastie, ce reprezintă o adevărată piesă de rezistență pentru iubitorii de natură și de frumos.

Aleea este destul de aproape de Hotel Izvoare, fiind un obiectiv turistic de neratat atunci când sunteți cazați aici. De altfel, hotelul nu doar că se află în apropierea acestei alei, el este înconjurat de numeroase alte obiective turistice, care mai de care mai populare! Hotel Izvoare este locul perfect unde să vă cazați atunci când vă petreceți vacanțele în Vâlcea și este și un punct excelent de plecare către diferitele obiective turistice din zonă.

Foto: facebook.com/cniptvalcea