Băile Olănești – tratament pentru trup și suflet
Lectură: 4 minute
Stațiunea Băile Olănești este extrem de renumită, atât din punct de vedere terapeutic, cât și din punct de vedere al multitudinii de atracții și peisaje minunate ce se întâlnesc la tot pasul. Stațiunea se află la doar o aruncătură de băț de municipiul Râmnicu Vâlcea, în doar câteva minute ajungi din reședința județului în stațiune. Este străbătută de râul Olănești, de-a lungul căruia peisajele nu se sfiesc să-și arate frumusețea în toată splendoarea ei.
Pe lângă peisajele minunate, în stațiunea Băile Olănești se regăsesc și o mulțime de atracții turistice. Iată care sunt cele mai îndrăgite locuri vizitate an de an de turiștii care ajung în Băile Olănești:
- Lacul cu Nuferi din Olănești – Din mai și până în octombrie, frumusețea nuferilor albi și galbeni este amețitoare. Lacul se află aproximativ în centrul stațiunii, fiind foarte ușor de descoperit.
- Aleea de Cură Balneară din Băile Olănești – Are o lungime ce depășește puțin peste 1 km. Începe din centrul stațiunii, de la Parcul Central, și se termină la Izvorul 24. Aleea merge în paralel cu râul Olănești, fiind înconjurată de o vegetație luxuriantă, atmosfera fiind întotdeauna răcoroasă. Plimbările pe aleea de cură balneară sunt întotdeauna o plăcere, indiferent de sezon sau anotimp.
- Biserica Sf. Pantelimon – Este o biserică din lemn, ce datează încă din anul 1752. Mai este cunoscută și sub denumirea de Biserica lui “Horea” din Albac. Este un loc încărcat de emoție și valoare, atât culturală, cât și istorică.
- Satul Tisa – Spre acest sat de poveste se organizează diferite drumeții. Destinația este una populară, fiind accesibilă pe tot parcursul anului. Există două trasee, unul scurt (de 2,2 km), și unul mai lung (de 4,2 km). Ambele sunt trasee minunate. O drumeție pe oricare dintre cele două este o ocazie pe care nu o întâlnești de prea multe ori în viață.
Pe lângă toate locurile pe care le poți vizita, nu trebuie să uiți nici de funcțiile terapeutice de care poți avea parte acolo. Iată care sunt acestea:
- Îți poți trata bolile aparatului digestiv, dar și ale glandelor anexe (enterocolite cronice, sechele ale stomacului operat, ulcerul gastro – duodenal).
- Îți poți trata diverse afecțiuni digestive, precum: afecțiunile inflamatorii cronice ale intestinului, colecistita cronică necalculoasă, disheziile, litiazele biliare, pancreatitele, steatozele hepatice diabetice.
- Îți poți trata bolile de nutriție și metabolism, printre acestea se numără și: diabetul zaharat, dislipidemia, guta, hiperuricemiile, obezitatea. De altfel, este un loc benefic în care îți poți trata și afecțiunile cronice ale rinichilor, precum: litiazele renale, pielitele, cistitele, pielocistitele.
- Îți poți trata bolile profesionale, cele mai întâlnite sunt: intoxicatiile cronice cu metale grele (plumb, mercur, arsen).
- Îți poți trata afecțiunile respiratori: astmul bronșic, bronșita cronică asmatiformă, rinosinuzita cronică astmatiformă, rinosinuzita cronică alergică netuberculoasă.
- Te poți vindeca de afecțiuni cardiovasculare.
- Te poți vindeca de arteriopatiile periferice.
Mai mult ca sigur, după ce ai citit acest articol, te-ai convins și tu că trebuie neapărat să vizitezi măcar o dată această stațiune de poveste. Aici vei avea parte de super experiențe, super peisaje și super atmosferă, totul este la superlativ! Și pe lângă momentele plăcute de care ai parte în stațiunea Băile Olănești, în cazul în care suferi de diferite afecțiuni, se regăsesc și o mulțime de izvoare a căror compoziție face minuni!
Dacă te gândești să vizitezi stațiunea balneoclimaterică Băile Olănești, însă nu te-ai hotărât în ceea ce privește cazarea, sau nu știi ce să alegi, noi te invităm să vii la Hotel Izvoare. Hotelul nostru reprezintă alegerea perfectă atunci când vrei să vizitezi toată Vâlcea, deoarece se află într-o zonă care îți permite să ajungi ușor în mai toate locurile frumoase din județ și din împrejurimi. Însă nu doar locația ne recomandă ci și serviciile de calitate pe care le oferim celor care aleg să ne treacă pragul. Sună-ne, fă-ți o rezervare și convinge-te.
Foto: valceaturistica.ro