Ce poți vizita dacă petreci un weekend în Vâlcea?

Ce poți vizita dacă petreci un weekend în Vâlcea?

Lectură: 5 minute

Vâlcea, una dintre cele mai frumoase regiuni montane ale României, te așteaptă să descoperi o mulțime de locuri interesante și experiențe memorabile, chiar și într-un weekend scurt, însă plin de aventură. Dacă ești în căutarea unui refugiu de la agitația zilnică și vrei să explorezi comorile ascunse ale acestei regiuni, ai ajuns în locul potrivit. În acest articol, îți vom dezvălui cele mai atractive destinații turistice din Vâlcea și activitățile pe care le poți savura într-o escapadă de weekend. De la peisaje montane impresionante până la locuri medievale și băi termale relaxante, Vâlcea are totul. Așadar, pregătește-ți rucsacul și descoperă ce poți vizita în Vâlcea dacă stai aici pentru un weekend!

Locuri de vizitat în prima zi în Vâlcea

În Vâlcea nu te vei bucura doar de zona montană deosebită, ci și de aproape toate celelalte forme de relief. Acest județ se află sub straja munților Căpățânii, Cozia, Lotru, Parâng, iar pe suprafața acestuia trec defileele Oltului si Lotrului. Aici, stăpână este natura, lucru ce te face să găsești în Vâlcea un loc liniștit, unde te poți odihni și unde îți poți încărca bateriile.

Aici, pe lângă oraș în sine, care este ticsit cu cafenele și baruri cochete, unde te poți relaxa în voie, poți vizita o serie de locuri pline de istorie, ce te vor face cu adevărat să simți că ai trecut prin Vâlcea. Câteva astfel de locuri sunt:

  • Casa Memorială Anton Pann. Se află pe strada Știrbei Vodă, nr. 18. Dacă vizitezi orașul, nu poți rata acest loc, care este un monument arhitectural ce datează încă din secolul 18, și a fost dedicat marelui poet, compozitor și profesor de muzică ce și-a pus semnătura pe imnul național. Expoziția disponibilă în această casă memorială cuprinde lucrări muzicale, poezii, povestiri și culegeri din folclor ale marelui compozitor.
  • Muzeul de Istorie. Se află la “Școala Cu Ceas” şi este considerat un loc emblematic pentru județ. În cadrul acestui muzeu, misterul şi istoria sunt la ele acasă. Expoziția disponibilă aici cuprinde un impresionant tezaur de monede de argint imperiale, situri arheologice reconstituite, obiecte de artă din secolele 16 și 17, dar și documente, cromolitografii și arme ce datează încă din timpul revoluţiilor de la 1821 și 1848, dar și o mulțime de alte obiecte istorice care de care mai diverse, cu poveşti impresionante în spate.
  • Valea Oltului. Dacă însă nu îți dorești să petreci prea mult timp în oraș, te poți duce mai departe, în pitoreasca Vale a Oltului. Aici, pe marginea traseului se află stațiunea Călimănești – Căciulata, un loc perfect pentru un popas relaxant. Având în vedere faptul că aceasta este o stațiune balneo-climaterică, vei găsi aici o mulțime de opțiuni de cazare.

Locuri de vizitat în a doua zi în Vâlcea

Dacă ai decis să stai doar un weekend în Vâlcea, trebuie să profiți la maxim în aceste două zile. Prin urmare, nu poți rata Salina Ocnele Mari – un obiectiv la fel de emblematic pentru Vâlcea. Aici ajungi foarte ușor, tot ce trebuie să faci este să mergi pe DN 67 și să urmărești indicatoarele amplasate strategic. Această salină este așezată la mai mult de 200 de m adâncime față de nivelul mării, fiind și un punct de tratament pentru turiști, nu doar o atracție turistică.

În funcție de anotimp, mai ai încă două locații ce te vor distra cu siguranță. Dacă este vară, o zi la unul dintre parcurile acvatice din Vâlcea este mai mult decât binevenită. În cazul în care alegi să vizitezi Vâlcea pe timp de iarnă, lucrurile devin și mai interesante! Poți vizita Pârtia Vidra, care se află în vecinătatea Lacului Vidra, unde, în 2012 s-a deschis prima pârtie de schi din zonă. Pârtia se află la aproximativ 7,5 km de intersecția cu Transalpina, având o înălțime aproximativă de 700m, din care 500 pot fi parcurși cu telegondola, iar ultimii 200 cu teleschiul. Pârtia Vidra are o lungime totală de 6 km, de la Vârful Bora și până la bază.

Recomandare de cazare în Vâlcea

Dacă îți dorești să descoperi și să te bucuri de toate peisajele și aventurile pe care Vâlcea ți le pune la dispoziție, chiar și pentru doar un weekend, ai nevoie de o cazare pe măsură!

Hotel Izvoare – Căciulata este locul perfect în care să te cazezi dacă alegi să vizitezi Vâlcea. Pe lângă serviciile premium pe care le pune la dispoziție, este amplasat în așa fel încât să ofere turiștilor acces facil la cele mai importante puncte de interes din județ.

Te așteptăm să îți faci o rezervare, astfel vei vizita frumusețile Vâlcii și te vei bucura de servicii calitative!

  • Site: www.hotelizvoare.ro
  • Telefon Info: 0350412201, 0752787787
  • Rezervări la: rezervari@hotelizvoare.ro / office@hotelizvoare.ro

Foto: planiada.ro