Conacul lui Maldăr – o incursiune în boierimea olteniei de altădată

Conacul lui Maldăr – o incursiune în boierimea olteniei de altădată

Lectură: 4 minute
Conactul lui Maldar

Dacă ești un iubitor al autenticului și îți place să experimentezi viața pe care o duceau cei ce au trăit cu câteva decenii înaintea noastră, Conacul lui Maldăr este locul perfect din Vâlcea în care să ajungi. Este descris ca fiind un loc încărcat de istorie, de unde autenticul și tradiționalul nu au plecat niciodată.

Unde se află Conacul lui Maldăr?

Conacul lui Maldăr este de fapt un întreg domeniu boieresc. Acesta fiind situat lângă Horezu, la poalele Măgurei Slătioara din Măldărești. Locația este o veche culă oltenească, ce păstrează detaliile originale de arhitectură: ziduri groase, exterior văruit în alb maiestuos, turn înalt și mai ales cerdacul cu arcade. Toate acestea te transpun într-un cadru istoric de poveste și îți dau senzații nemaiîntâlnite. Dacă ai în plan să vizitezi Vâlcea, trebuie neapărat să treci și pe la acest conac celebru.

Ce se regăsește în aceasta locație?

Pe lângă întregul domeniu, al cărui aspect este desprins parcă din filmele cu boieri și cucoane, în conac de regăsesc în total 18 camere. Fiecare având propria-i poveste. De asemenea, camerele sunt decorate cu mobilier istoric autentic, scoarțe și covoare tradiționale, lăzi de zestre și pânzeturi scrobite. Toate aceste detalii sublime te îmbie să retrăiești povestea vechilor boieri ai zonei.

În plus, fiecare încăpere poartă numele unui personaj din vechime. Și chiar dacă s-a păstrat stilul autentic al vremii din care a fost păstrat conacul, acesta a fost îmbinat și cu modernitatea confortabilă a vremurilor noastre. Conacul este dominat de stilul brîncovenesc, dar se regăsesc și detalii străine, precum mobilierului Biedermayer, Alt Deutsch, sau chiar in eclecticul stil Empire.

De ce vizitarea conacului este descrisă ca fiind o călătorie în timp?

Conacul reprezintă o reconstituire a atmosferei în care boierii țării noastre trăiau în secolul 18. Toate detaliile, aspectul “vintage”, naturalețea și mâncarea tradițională a locului te vor face să te simți și tu, la rândul tău, ca una dintre persoanele din clasa boierească.

Dacă ți-ai propus de mult să iei o pauză de la viața cotidiană, însă nu știai unde să “evadezi”, acum ai descoperit locul perfect! Conacul lui Maldăr te va scoate cu siguranță din agitația orașului, iar plaiurile liniștite ale Vâlcii îți vor reîncărca bateriile.

Te poți bucura chiar și de mâncare bună, ca odinioară

Domeniul boieresc cuprinde și un prestigios restaurant care este caracterizat prin rafinament și este un loc unde te poți bucura de vinuri oltenești și meniuri cu nume de poveste: Prânzul boierului, Cina domniței, sau Dineul dichisit al jupânesei. De asemenea, tot acolo se regăsește și o piscină în aer liber, integrată perfect în cadrul natural pentru a oferi o experiență unică în aer liber.

Pentru o zi cu ștaif, o călătorie în secolul 18 și mult răsfăț, Conacul lui Maldăr este cea mai bună alegere!

Unde să te cazezi când vizitezi Vâlcea?

Dacă pe lângă Conacul lui Maldăr îți dorești să mai vizitezi și alte obiective de top din județul Vâlcea, noi te așteptam la Hotel Izvoare!

Hotelul dispune de o mulțime de facilități, mai ales că principalul nostru obiectiv este acela ca turiștii noștri să fie bine primiți și mai ales, bine tratați. Cazarea este un factor foarte important atunci când vine vorba de o vacanță, iar dacă îți dorești să se țină cont de toate nevoile tale, însă în același timp să beneficiezi și de un super tratament, cazare de calitate premium și o mulțime de facilități, toate acompaniate de un personal amabil,  Hotel Izvoare este ceea ce cauți!

Cel mai mare plus al hotelului este însă altul. Și anume, locația în care este amplasat. Datorită acesteia ai acces ușor la cele mai importante obiective turistice din Râmnicu Vâlcea!

Contactează-ne și rezervă-ți și tu un sejur de vis chiar acum!

Site: www.hotelizvoare.ro 

Telefon Info: 0350412201, 0752787787

Rezervări la: rezervari@hotelizvoare.ro  / office@hotelizvoare.ro