Descoperă splendoarea unei bijuterii naturale: Cascada Moara Dracilor – Vâlcea

Descoperă splendoarea unei bijuterii naturale: Cascada Moara Dracilor – Vâlcea

Lectură: 5 minute

În inima României, într-un colț al județului Vâlcea, se ascunde o minunăție a naturii ce te încântă prin aspectul ei impresionant. O fermecătoare cascadă, ca o veritabilă bijuterie, te invită să descoperi frumusețea sa ancestrală. Odată ajuns la această destinație de poveste, vei fi fermecat de sunetul cristalin al apei ce se revarsă cu măiestrie printre stânci și de peisajul înconjurător ce îți taie răsuflarea.

Este vorba despre Cascada Moara Dracilor, care pe cât este de frumoasă, pe atât este de necunoscută.

Unde se află Cascada Moara Dracilor?

Această cascadă, al cărei nume este păstrat ca un secret bine ascuns, rămâne unul dintre cele mai puțin cunoscute comori ale acestei regiuni. Situată într-o zonă montană pitorească, această cădere de apă se află într-un cadru natural de o frumusețe sălbatică, păstrându-și intactă autenticitatea și atracția sa. De-a lungul timpului, s-a format o poveste plină de mister în jurul acestei cascade, făcând-o și mai intrigantă pentru cei curioși să exploreze. Se află pe Latorița superioară, ascunsă bine în pădure, și cade de la aproximativ 25m înălțime.

Merită să străbați drumul până acolo?

Ei bine, DA! Drumul spre această comoară naturală te va încânta cu peisaje impresionante, înconjurate de păduri dese și de râuri limpezi. Odată ajuns la Cascada Moara Dracilor, vei fi captivat de aceasta. O coloană de apă cristalină se desprinde din înălțime și se revarsă cu o forță tulburătoare într-un bazin de un albastru închis, oferind un spectacol incredibil de frumos. Zgomotul apei și jocul fascinant al luminii înconjurate de vegetația verde învăluie întregul peisaj, creând o atmosferă magică și relaxantă.

De unde provine numele acestei cascade?

În primul rând, trebuie să știi că în țara noastră sunt numeroase cascade cu același nume. Şi în Vâlcea, mai multe cascade au aceeași denumire: una o întâlnim pe Latoriţa de Sus, iar alta pe Lotru, în aval de Lacul Gâlcescu, și încă una pe Valea Cernei, în comuna Vaideeni.

Denumirea acesteia provine din mitologia românească, conform căreia muntele are viață, însă el nu trăiește numai prin floră și faună, ci și prin stâncă și piatră. În ceea ce privește cascada, “Moara Dracului” semnifică felul în care stâncile sunt măcinate de apă, lucru care, după mitologia română, poate fi făcut doar de către necurat. Deoarece doar el poate măcina stânci de dimensiuni atât de mari.

O drumeție în această zonă îți va oferii o experiență unică

Acest paradis ascuns oferă o experiență unică de conectare cu natura. Poți admira cascada și poți simți puterea sa atunci când te așezi pe una dintre pietrele din apropiere. Aerul proaspăt, umplut de parfumul pădurii și de izvoarele naturale, îți revigorează simțurile și te face să te simți într-un univers aparte. Cascada Moara Dracilor este locul ideal pentru a te deconecta de la agitația cotidiană și pentru a te bucura de liniștea și frumusețea naturii în toată splendoarea sa.

În plus, odată ce ai explorat fascinanta cădere de apă, poți continua aventura în jurul cascadei și să descoperi și alte locuri deosebite. Drumurile înconjurătoare te poartă prin păduri dese, pe poteci împietruite și prin peisaje de o frumusețe sălbatică. În timp ce te plimbi pe aceste cărări, poți admira flora și fauna locală și te poți bucura de peisaje panoramice ce îți vor rămâne în memorie.

Dacă te vei decide să vizitezi cascada, trebuie să știi că foarte aproape de aceasta se află și: Lacul Glaciar Violeta, Iezerul Latoriței, Transalpina, Drumul Strategic și multe altele!

Recomandare de cazare Vâlcea

Cascada Moara Dracilor din județul Vâlcea este o destinație deosebită ce merită să fie vizitată și explorată. Această bijuterie naturală te va cuceri prin frumusețea sa impresionantă și prin atmosfera magică pe care o emană. Indiferent dacă ești în căutarea unei experiențe relaxante de conectare cu natura sau a unei aventuri pline de adrenalină, cascada îți va oferi toate acestea și mult mai mult. Nu rata ocazia de a descoperi această comoară ascunsă din inima României și lasă-te purtat de farmecul ei.

Iar pentru că, dacă îți dorești să vizitez Vâlcea, ai nevoie de câteva zile bune, vei avea nevoie și de o cazare pe măsură. Așadar, noi te așteptăm la Hotel Izvoare – Căciulata!

 Acesta este locul perfect în care să te cazezi dacă alegi să vizitezi Vâlcea. Pe lângă serviciile premium pe care le pune la dispoziție, este amplasat în așa fel încât să ofere turiștilor acces facil la cele mai importante puncte de interes din județ.

Te așteptăm să îți faci o rezervare, astfel vei vizita frumusețile Vâlcii și te vei bucura de servicii calitative!

  • Site: www.hotelizvoare.ro
  • Telefon Info: 0350412201, 0752787787
  • Rezervări la: rezervari@hotelizvoare.ro / office@hotelizvoare.ro

Sursa foto: jurnalulolteniei.ro