Domeniul schiabil Transalpina – Voineasa, paradisul sporturilor de iarnă

Domeniul schiabil Transalpina – Voineasa, paradisul sporturilor de iarnă

Lectură: 4 minute
Domeniul Schiabil Transalpina

În vecinătatea Lacului Vidra (Obârșia Lotrului, Voineasa – Vâlcea) se regăsește paradisul sporturilor de iarnă, mai exact, domeniul schiabil Transalpina – Voineasa. Pârtia de schi se asortează perfect întregului peisaj turistic. Zona are un potențial turistic deosebit, care se datorează mai ales peisajului de poveste care îmbracă întreaga staţiune.

Acces ușor și super facilități

Să ajungi la pârtia de schi este destul de simplu, destinația care trebuie introdusă în GPS este “Pârtia Vidra – Schi Voineasa”. Odată ajunși pe pârtie, care are o înălțime de 1350 m la bază, vei observa faptul că de acolo pornește o telegondolă (pe o lungime de aproximativ 2.9 Km) ajungând la 1800 m. De la acea înălțime, urcarea nu se oprește, ci continuă cu un teleschi, care urcă până la înălțimea de 2000 m pe Vârful Bora. Lungimea totală a pârtiei este aproximativ 6 km, de la baza pârtiei și până pe Vârful Bora. O distanță mai mult decât suficientă pentru practicarea oricăror sporturi de iarnă.

Ce mai poți face în zonă?

În împrejurimile domeniului schiabil se regăsesc o mulțime de atracții turistice. Unele dintre cele mai celebre sunt:

  • Lacul Vidra. Acest lac artificial de acumulare a luat naștere în anul 1972. În jurul acestuia s-a format o floră și o faună inedită, de o naturalețe ce taie respirațiile tuturor celor ce ajung pe acele plaiuri de poveste.
  • Transalpina. Un drum cunoscut pentru frumusețile sale și despre cum actualul se contopește cu obiceiurile de odinioară. Este un loc plin de istorie, în care, acum secole întregi, romanii se războiau cu dacii.
  • Valea Lotrului. Traseul pe care susură apele Lotrului este plin de peisaje naturale, și de-o parte și de alta. În zonele pe care Lotrul le parcurge sunt o mulțime de atracții turistice demne de vizitat, atât naturale, cât și create de om.
  • O serie de atracții turistice în Voineasa. Întreaga comună este o atracție turistică, aceasta fiind plină de locuri uimitoare, care an de an sunt vizitate de sute de turiști.
  • Mălaia. Zona Mălaia este bazată pe numeroase legende cu haiduci, care mai apoi și-au întemeiat familii bogate, formându-se astfel această comună.

Unde să te cazezi când vizitezi Vâlcea și împrejurimile sale?

Acestea sunt câteva dintre locurile de poveste pe care le puteţi vizita în judeţul Vâlcea. În cazul în care v-aţi decis să petreceţi un weekend la munte, sau chiar mai mult, pentru a vă bucura de sporturile de iarnă, puteţi să vă rezervaţi din timp o cazare la Hotel Izvoare – Căciulata. Acesta este locul ideal în care să vă cazaţi, iar motivele sunt multiple. Unul dintre atuurile principale este însăşi poziționarea sa, deoarece de aici este uşor să ajungeţi în cele mai importante zone din judeţ.

La Hotel Izvoare veţi fi întâmpinați de un personal amabil, mereu pregătit să vă ajute cu ce aveţi nevoie pentru a vă simţi ca acasă. În plus, dacă doriţi să petreceţi timp de calitate şi să vă relaxaţi fără a ieşi prea mult în natură, la Hotel Izvoare beneficiaţi de o piscină termală în care vă puteţi bălăci indiferent de anotimp. Iar mâncarea de la restaurantul nostru este mai mult delicioasă şi variată.

  • Contactează-ne și rezervă-ți și tu un sejur de vis!
  • Site: www.hotelizvoare.ro 
  • Telefon Info: 0350412201, 0752787787
  • Rezervări la: rezervari@hotelizvoare.ro  / office@hotelizvoare.ro

Sursa foto: facebook.com/fagia.vl