Drăgășani – Toscana României

Drăgășani – Toscana României

Lectură: 4 minute
Dragasani

Foarte multe persoane considera municipiul Drăgășani ca fiind o “Toscană a României”. Acest loc se dezvăluie ca un adevărat paradis al viticulturii în inima țării. Situat în județul Vâlcea, acest al treilea ținut viticol al României te invită să explorezi peisaje fermecătoare și să deguști soiuri nobile de vinuri precum Feteasca, Crâmpoșia, Sauvignon și Merlot. Dacă ești un iubitor de vinuri, dar și de locuri speciale, deosebit de frumoase, cu poveste, acest articol este perfect pentru tine. Te invităm să descoperi Drăgăşaniul alături de noi!

Vinurile și cramele nobililor din Drăgășani

Orașul Drăgășani este renumit pentru vinurile sale de excepție, care reflectă terroir-ul unic al regiunii. Aici, în mijlocul podgoriilor generoase, cramele își deschid porțile pentru a dezvălui aromele bogate și nuanțele distincte ale vinurilor locale. Cea mai cunoscută podgorie este așezată pe dealurile ce oferă o priveliște impresionantă asupra Luncii Oltului.

De altfel, Drăgășaniul se mândrește cu crame și pensiuni ce reprezintă adevărate bijuterii ale regiunii. Cea mai faimoasă dintre acestea este Casa Isărescu, unde vinul este o artă, iar experiența vizitatorului este completată de povestea care însoțește fiecare pahar degustat. Nu mai puțin impresionantă este și casa lui Valeriu Stoica, unde tradiția viticolă și modernitatea se împletesc în armonie.

Te vei bucura de peisaje uimitoare și multă relaxare

Drăgășaniul este o bijuterie ascunsă a României, o regiune pitorească cu dealuri împânzite de podgorii. Panorama asupra Luncii Oltului este de-a dreptul fascinantă, iar vizitatorii pot savura fiecare moment petrecut în mijlocul naturii, printre vii și livezi. Casele cu pridvor brâncovenesc adaugă farmecul autentic al comunităților de odinioară. De altfel, venind vorba de relaxare, localitatea Măciuca găzduiește cel mai modern centru spa din mediul rural, oferind turiștilor o oază de relaxare înconjurată de natură. Aici, nu mai puțin de patru cule boierești îți dezvăluie povești bogate de istorie și tradiție, oferind o privire în lumea aristocratică a vechilor boieri români.

Despre Drăgășani nu putem spune decât că este destinația perfectă pentru cei care caută o experiență autentică românească. Cu peisaje pitorești, vinuri de excepție și o istorie bogată, această regiune te îmbie să descoperi farmecul autentic al “Toscanei României”. De la cramele renumite la culele boierești și panorama uluitoare, fiecare colț al acestui ținut îți dezvăluie o poveste captivantă a culturii și tradiției locale.

Recomandare de cazare în Vâlcea

Vâlcea este un loc plin de farmec, iar dacă pe lângă Drăgășani îți dorești să explorezi și alte zone deosebite, ai nevoie de o cazare ca la carte, pentru ca vacanța ta să fie una perfectă! Vâlcea este o zonă ce merită vizitată în toată splendoarea ei. Iar pentru a-i descoperi toate secretele, ai nevoie de câteva zile bune.

În cazul în care îți dorești să vizitezi Vâlcea, Hotel Izvoare – Căciulata este locul ideal în care să te cazezi. Hotelul este poziționat într-o locație de vis, care te va avantaja din mai multe puncte de vedere, printre care și poziția, ce facilitează accesul ușor la cele mai renumite puncte turistice.

În plus, hotelul vă pune la dispoziție numeroase beneficii, precum: un super tratament, personal drăguț, cazare de calitate premium, piscină, restaurant și multe altele.

Contactează-ne și rezervă-ți și tu un sejur de vis chiar acum!

  • Site: www.hotelizvoare.ro
  • Telefon Info: 0350412201, 0752787787
  • Rezervări la: rezervari@hotelizvoare.ro  / office@hotelizvoare.ro