Judeţul Vâlcea – locul care îmbină perfect tradiţionalul cu modernul

Judeţul Vâlcea – locul care îmbină perfect tradiţionalul cu modernul

Lectură: 3 minute

Judeţul Vâlcea se numără printre cele mai interesante judeţe din punct de vedere turistic, aici regăsindu-se o mulţime de peisaje montane de-o frumuseţe copleşitoare sau monumente încărcate de istorie. Indiferent de anotimp, în judeţul Vâlcea există mereu ceva de făcut sau de vizitat.

Începând cu traseele montane care oferă o experientă deosebită şi vă puteţi bucura de tot ce are natura mai frumos de oferit şi până la mănăstirile bogate în istorie care vă umplu trupul şi sufletul de energie pozitivă. Foarte mulţi turişti, atât din România cât şi din străinătate, au ales în ultima vreme judeţul Vâlcea pentru a-şi petrece câteva zile de vacanţă, bucurându-se de natură şi de aerul curat.

Când te gândeşti la Vâlcea nu are cum să nu îţi vină în minte Valea Oltului. Acesta este un loc perfect pentru orice iubitor de natură, iar Parcul Naţional Cozia vă oferă nişte peisaje spectaculoase. Pe lângă peisaje şi drumeţii, judeţul Vâlcea atrage foarte mulţi turişti care vin la staţiunile balneoclimaterice pentru a se trata de anumite afecţiuni de care suferă. Trei dintre cele mai renumite staţiuni cu ape minerale din România se află în Vâlcea, mai exact în Băile Olăneşti, Băile Govora şi în Staţiunea Călimăneşti – Căciulata.

Aceste staţiuni s-au format după ce în zonă au fost descoperite cu mult timp în urmă izvoare cu ape minerale şi termale care fac adevărate minuni în tratarea şi ameliorarea a numeroase boli. Partea cea mai bună la aceste staţiuni este aceea că pe lângă apa vindecătoare turiştii pot folosi restul timpului pentru a se bucura tot ce are natura mai frumos de oferit. Pentru cazare în Călimăneşti-Căciulata, puteţi opta pentru Hotel Izvoare unde veţi găsi condiţii de cazare de 4 stele la preţuri mai mult decât accesibile.

Şi dacă tot aţi optat pentru a vă petrece vacanţa în judeţul Vâlcea, este recomandabil să faceţi o vizită la Muzeul Satului Vâlcean ce se află amenajat în localitatea Bujoreni. Întins pe o suprafaţă de aproximativ 8 hectare, acest muzeu reproduce imaginea unei aşezări rurale tradiţionale din judeţul Vâlcea. Aici puteţi admira în jur de 80 de construcţii şi sunt expuse mai bine de 12 de obiecte care ilustrează arta populară vâlceană.

Aşadar, indiferent de vârsta pe care o aveţi sau de anotimpul în care decideţi să vă luaţi câteva zile libere, judeţul Vâlcea este un loc pe care trebuie să îl luaţi în considerare atunci când vă faceti planul de vacanţă.

Sursa foto: Facebook.com/Parcul Naţional Cozia