Lacul cu Nuferi – locul unde terestrul și acvaticul se metamorfozează într-un mod sublim

Lacul cu Nuferi – locul unde terestrul și acvaticul se metamorfozează într-un mod sublim

Lectură: 4 minute

Lacul cu Nuferi din Vâlcea este un obiectiv de o frumusețe de-a dreptul impresionantă, fiind declarat unul dintre cele mai frumoase locuri din țara noastră. Lacul cu Nuferi din Olănești este cunoscut pentru peisajul său spectaculos și pentru florile de nuferi care acoperă întreaga suprafață a lacului în timpul verii.

Dacă și tu ești o persoană iubitoare de frumos, acest articol este perfect pentru tine! Vom vorbi pe larg despre acest lac cu totul și cu totul deosebit, unde se află, și mai ales, dacă merită sau nu să mergi acolo. De asemenea, la final ți-am pregătit și un mic cadou, o super recomandare de cazare în Vâlcea!

Unde este situat Lacul cu Nuferi?

Lacul cu Nuferi din Olănești se află în Olănești, așa cum reiese și din nume. Olăneștiul este un oraș balnear situat în județul Vâlcea, în sud-vestul României. Mai precis, lacul este situat la aproximativ 20 de kilometri de orașul Râmnicu Vâlcea, într-o zonă montană pitorească, cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase și pentru climatul său blând și plăcut. Pentru a ajunge la lac, trebuie să urmezi drumul național DN7D, care leagă Râmnicu Vâlcea de orașul Ocnele Mari, iar apoi să parcurgi o distanță scurtă pe jos prin pădurea care înconjoară lacul.

Când și de ce să vizitezi Lacul cu Nuferi din Olănești?

Cel mai recomandat este să vizitezi această zonă, în special lacul, pe timpul verii. Vara, lacul îți va oferi un adevărat spectacol. Vei vedea câteva mii de flori de nuferi care acoperă lacul cu nuanțele lor de roz și alb. Aceste flori sunt absolut minunate, mai ales că sunt atât de rar întâlnite.

Nuferii sunt plante acvatice care cresc în zonele umede din întreaga lume, dar sunt mai frecvent întâlniți în Asia și Africa. În România, Lacul cu Nuferi din Olănești este una dintre puținele locații unde se pot vedea înflorind aceste flori spectaculoase. Așadar, trebuie neapărat să vii și tu măcar o dată aici!

Întreg peisajul este unul spectaculos.  Apa cristalină a lacului reflectă imaginea pitorească a munților care înconjoară zona și oferă un decor perfect pentru fotografii. Pentru a ajunge la lac, este necesar să parcurgi o scurtă distanță pe jos printr-o pădure de conifere care îți va oferi o experiență plăcută și ocazia de a observa flora și fauna locală. Pe lângă nuferi, lacul este de asemenea locul de casă pentru multe specii de pești, broaște și păsări, astfel încât natura este prezentă aici în toată splendoarea sa.

Așadar, dacă ești în căutarea unui loc de neuitat, care să te încânte cu peisajul său spectaculos și să te ajute să evadezi din cotidianul aglomerat al orașului, Lacul cu Nuferi din Olănești este locul perfect! Vei avea parte de o experiență deosebită în mijlocul naturii, pentru a-ți relaxa mintea și corpul într-un mediu natural.

Recomandare de cazare în Vâlcea

Dacă îți planifici o vacanță în Vâlcea, pe parcursul căreia să vizitezi atât Lacul cu Nuferi din Olănești, cât și alte locuri deosebite din județ, ai nevoie de o cazare pe măsură!

Hotel Izvoare – Căciulata este locul perfect în care să te cazezi dacă alegi să vizitezi Vâlcea. Pe lângă serviciile premium pe care le pune la dispoziție, este amplasat în așa fel încât să ofere turiștilor acces facil la cele mai importante puncte de interes din județ.

Te așteptăm să îți faci o rezervare, astfel vei vizita frumusețile Vâlcii și te vei bucura de servicii calitative!

  • Site: www.hotelizvoare.ro
  • Telefon Info: 0350412201, 0752787787
  • Rezervări la: rezervari@hotelizvoare.ro / office@hotelizvoare.ro