Lacul Gâlcescu – Minunea glaciară din inima munților Parâng

Lacul Gâlcescu – Minunea glaciară din inima munților Parâng

Lectură: 4 minute
Lacul Gâlcescu

Un loc de vis, la care se ajunge foarte ușor, Lacul Gâlcescu din Munții Parâng este un obiectiv ce merită cu adevărat să fie vizitat măcar o dată în viață. Dacă planificați o călătorie pe tărâmurile vâlcene, trebuie neapărat să treceți și pe aici!

Despre Lacul Glaciar Gâlcescu

Lacul este unul de tip glaciar, aflându-se într-o cuvetă de eroziune glaciară. Acesta are chiar la margine unele dintre cele mai des străbătute poteci turistice din munții Parâng. Datorită frumuseții de nedescris și a diverșilor factori naturali, lacul a fost declarat ca fiind un monument al naturii. De asemenea, împrejurimile acestuia formează o rezervație naturală, de tip geologic, floristic, dar și din punct de vedere peisagistic.

Cum ajungi la Lacul Gâlcescu?

Este recomandată plecarea din Stațiunea turistică Rânca. Există numeroase trasee montane care pleacă de acolo și pe parcursul cărora se trece și pe lângă lac. Însă, ca să fiți siguri că vă veți bucura din plin de toate frumusețile pe care lacul vi le oferă, este de preferat să vă informați bine înainte despre traseul turistic montan pe care urmează să îl parcurgeți. Cel mai simplu este să optați pentru un ghid. O dată plecați din Stațiunea Rânca, un traseu turistic până la lac durează în medie 5-6 ore. Lacul Gâlcescu, dar și alte zece lacuri mai mici, aflându-se într-o vale uriașă.

Despre drumul până la Lacul Gâlcescu

Traseul prin munții Parâng este unul destul de interesant, plin de peisaje minunate, care uneori parcă-ți taie răsuflarea. Pe traseu veți trece pe lângă Vârful Păpușa pe Transalpina. Iar când veți vedea două vârfuri în față, mai exact, vârful Cărbunele și vârful Mohorul, veți ști că mai e doar foarte puțin până la destinația finală. Acesta este unul dintre traseele cele mai bune de urmat. Din momentul în care vedeți cele două vârfuri, va începe un traseu turistic marcat cu bandă roşie, în dreapta este Cărbunele cu o potecă de urcare şi o cruce în vârf şi în stânga un colos rotofei numit Mohorul.

Va trebui să urcați Cărbunele, iar mai apoi Moborul, urmând o porțiune de drum mai lină, unde vă veți putea trage sufletul. Odată ce veți ajunge pe creastă, complexitatea de lacuri glaciare se va vedea perfect. Pentru a va bucura de un peisaj absolut mirific, vă recomandăm să analizați puțin vremea înainte. O zi senină vă va permite să vedeți tot ce este de văzut, în schimb ce una mohorâtă și cețoasă va ascunde din frumusețile nemărginite ale locurilor.

Frumusețea apelor este cu atât mai mare, cu cât există lacuri atât de numeroase. Pe lângă lacurile mici din zonă, mai există și unul care se varsă în Lacul Gâlcescu printr-un mic pârâu.

Vizita în acest loc de poveste te va face sa te simți într-o altă dimensiune, una în care toate grijile și zgomotul cotidian au dispărut.

Unde să te cazezi când vizitezi Vâlcea și împrejurimile?

Dacă nu sunteţi doar în trecere şi doriţi să petreceţi mai multe zile pentru explora ce are judeţul Vâlcea mai bun de oferit, Hotel Izvoare este locul ideal în care să vă cazaţi. Motivele sunt multiple, însă printre cele mai importante se numără poziționarea şi serviciile de calitate. Iar mărturie în acest sens stau sutele de recenzii pozitive pe care clienţii ni le oferă.

La Hotel Izvoare veţi beneficia de un super tratament, personal drăguț, cazare de calitate premium, piscină, restaurant și multe altele.

Contactează-ne și rezervă-ți și tu un sejur de vis chiar acum!

Site: www.hotelizvoare.ro 

Telefon Info: 0350412201, 0752787787

Rezervări la: rezervari@hotelizvoare.ro  / office@hotelizvoare.ro