Locuri din Vâlcea pe care e musai să le vizitezi!

Locuri din Vâlcea pe care e musai să le vizitezi!

Lectură: 4 minute
locuri din valcea

Dacă planifici să vizitezi județul Vâlcea, trebuie neapărat să vizitezi unele dintre cele mai interesante obiective turistice! Pe lângă cele care sunt deja foarte bine cunoscute, județul Vâlcea are o mulțime de alte locuri absolut fantastice, despre care nu știu foarte multe persoane, fapt ce le dă o ușoară undă de mister. Urmează să îți dezvăluim aceste locuri superbe în rândurile ce urmează.

Cele mai interesante obiective turistice din Vâlcea:

  • Muzeul Satului din Bujoreni. Reprezintă o desăvârșită întoarcere la origini, fiind o adevărată operă de artă pentru județ. Muzeul este o întruchipare fizică a originilor satului vâlcean autentic, este un loc ce a păstrat valorile de odinioară, unde mitologicul se îmbină în cel mai armonios mod cu tradiționalul. O vizită la acest muzeu vă va transpune în tradiționalele gospodării vâlcene, care sunt realizate cu o acuratețe deosebită. Ca să vă faceți o imagine mai clară despre valoarea acestui muzeu, trebuie să știți că cea mai veche gospodărie din cadrul acestuia datează de peste două secole.
  • Lacul Vidra. Un loc în care peisajul îți taie pur și simplu respirația, fiind plin de mister, cu un aer ușor sălbatic. Faptul că lacul nu este atât de cunoscut îi oferă frumusețea spectaculoasă de care dă dovadă. Este un loc perfect pentru plimbări relaxante și poze artistice. Mai ales că lacul este înconjurat de păduri dese. La bază, este un lac artificial de acumulare, fiind și printre cele mai înalte lacuri din România, aflându-se la o altitudine de 1289 m. Însă poziționarea retrasă, și faptul că este vizitată într-un număr redus, dă zonei aerului de poveste, având o floră și o faună spectaculoase și legende ce datează de secole întregi.
  • Piramidele de pământ din Valea Stăncioiului. Acest obiectiv turistic natural ne dă impresia că o bucățică de Egipt a fost adusă în Vâlcea. Așadar, ca să vezi piramidele, nu trebuie să ajung neapărat în Egipt, deoarece poți vedea chiar și aici, în Vâlcea. Despre piramidele din Valea Stăncioiului putem spune că sunt un fel de piramide reinventate, cu iz românesc, în spatele acestora se află o mulțime de legende, drumul este destul de simplu de parcurs, iar întregul peisaj este unul desprins parcă din basmele lui Slavici.
  • Peștera Liliecilor. Denumirea te poate duce cu gândul la un loc puțin sinistru, însă nu este deloc așa. O vizită la Peștera Liliecilor din Vâlcea este pentru fiecare turist adevărată aventură, o experiență plină de mister, ce dezvăluie unele dintre cele mai frumoase priveliști ale Cheilor Bistriței. Aceasta se află la doar 150 m de mănăstirea Bistrița, calea de acces fiind una foarte simplă. În spatele peșterii se află o întreagă istorie, ce pornește încă din evul mediu. În peșteră se regăsește și un mic schit și o capelă, ambele construite de călugării vremii. Peștera oferă o plimbare de poveste, fiind amenajată și electrificată, care mai apoi, duce la o super priveliște de sus a Cheilor Bistriței.

Unde să te cazezi când vizitezi Vâlcea și împrejurimile sale?

Dacă nu sunteţi doar în trecere şi doriţi să petreceţi mai multe zile pentru explora ce are judeţul Vâlcea mai bun de oferit, Hotel Izvoare – Căciulata este locul ideal în care să vă cazaţi. Motivele sunt multiple, însă printre cele mai importante se numără poziționarea şi serviciile de calitate. Iar mărturie în acest sens stau sutele de recenzii pozitive pe care clienţii ni le oferă.

La Hotel Izvoare veţi beneficia de un super tratament, personal drăguț, cazare de calitate premium, piscină, restaurant și multe altele.

Contactează-ne și rezervă-ți și tu un sejur de vis chiar acum!

Site: www.hotelizvoare.ro 

Telefon Info: 0350412201, 0752787787

Rezervări la: rezervari@hotelizvoare.ro  / office@hotelizvoare.ro