Locuri sacre din inima naturii vâlcene

Locuri sacre din inima naturii vâlcene

Lectură: 4 minute
cruce

Te numeri printre persoanele ce au o înclinație către religie, sau printre cele cărora lăcașurile de cult le oferă o senzație de liniște și pace interioară? Dacă da, trebuie neapărat să parcurgi și tu acest articol! Pe parcursul acestuia vom trece în revistă câteva dintre cele mai interesante și pline de emoție locuri sfinte din județul Vâlcea!

1.   Schitul Pahomie.

Este un lăcaș de cult unde fiecare persoană, indiferent de încercările de care este apăsată, își regăsește liniștea sufletească și își încarcă bateriile cu energie pozitivă. Asta în timp ce se relaxează și iese din cotidian în locul înconjurat de natură în care acest schit este amplasat. Schitul datează de secole întregi. Și cu toate astea, și-a păstrat aproape intactă arhitectura și felul în care îi face pe credincioși să se simtă. Povestea acestui schit merită să fie știută și, mai ales, povestită mai departe, în jurul lui creându-se și numeroase legende. Poți afla mai multe despre Schitul Pahomie, care este povestea lui, dar și unde este acesta amplasat de aici: https://www.hotelizvoare.ro/blog/schiturile-pahomie-si-patrunsa-locuri-perfecte-pentru-regasirea-sufleteasca/ .

2.   Schitul 44 de Izvoare.

La rândul său, Schitul 44 de Izvoare, un adevărat monument religios, te va cuceri prin frumusețea și naturalețea sa. Se află într-o zonă muntoasă, înconjurat de munți și păduri, dar și de o mulțime de izvoare, de unde îi provine și numele. Arhitectura clasică a acestui lăcaș de cult îl transformă într-o adevărată bucată de istorie. De asemenea, se mai numește și “Schitul de sub Piatră”, datorită zonei în care este așezat. În plus, la doar cinci minute de mers de acest schit, se regăsesc Cheile Costeștilor, o zonă de vis, ce uimește fiecare persoană care trece pe acolo prin peisajele splendide. Dacă vrei să afli mai multe despre legenda acestei mici bisericuțe de sub munte, unde este amplasată mai exact și ce alte locuri de vis se mai află pe lângă aceasta, îți recomandăm să citești acest articol: https://www.hotelizvoare.ro/blog/schitul-44-de-izvoare-din-costesti-valcea/

3.   Schitul Pătrunsa.

Acest ghid se află foarte aproape de schitul Pahomie. În comparație cu acesta, lăcașul monahal pătrunsa este cu câteva secole mai actual, însă frumusețea acestuia taie răsuflarea oricui ajunge acolo. Biserica se află într-o poiană, adăpostită de măreția unui munte. Aceasta este la bază o mănăstire de călugări, care, după modelul monahilor de pe Muntele Athos, au ales să se izoleze în munte pentru a se apropia și mai mult de Dumnezeu. Distanța dintre schitul pătrunsa și schitul Pahomie este una foarte mică, astfel încât se poate parcurge fie pe jos, fie cu mașina. Găsești mai multe detalii despre acesta aici: https://www.hotelizvoare.ro/blog/schiturile-pahomie-si-patrunsa-locuri-perfecte-pentru-regasirea-sufleteasca/

Unde să te cazezi când vizitezi Vâlcea și împrejurimile sale?

Vâlcea ascunde o mulțime de locuri deosebite, care, pentru a fi descoperite în adevăratul sens al cuvântului, necesită timp. De aceea, cel mai recomandat este să petreci câteva zile pe tărâmurile vâlcene. Doar așa te poți bucura de adevărata frumusețe a județului Vâlcea.

Așadar, în cazul în care îți planifici o vacanță în această zonă, Hotel Izvoare – Căciulata este locul ideal în care să te cazezi. Hotelul este poziționat într-o locație de vis, care te va avantaja din mai multe puncte de vedere, printre care și poziția, ce facilitează accesul ușor la cele mai renumite puncte turistice.

În plus, hotelul vă pune la dispoziție numeroase beneficii, precum: un super tratament, personal drăguț, cazare de calitate premium, piscină, restaurant și multe altele.

Contactează-ne și rezervă-ți și tu un sejur de vis chiar acum!

  • Site: www.hotelizvoare.ro
  • Telefon Info: 0350412201, 0752787787
  • Rezervări la: rezervari@hotelizvoare.ro  / office@hotelizvoare.ro