Magia Cascadelor din Județul Vâlcea – Un colț de rai între ape și verdeață

Magia Cascadelor din Județul Vâlcea – Un colț de rai între ape și verdeață

Lectură: 4 minute

Județul Vâlcea, un colț de rai din inima României, ascunde cu mândrie adevărate comori ale naturii: o serie de cascade uimitoare. Acestea sunt ca niște bijuterii răsfirate printre peisajele încântătoare, oferindu-ne o călătorie în lumea spectacolului acvatic și a misterului pădurilor. Haideți așadar să pornim într-o incursiune fascinantă în mijlocul acestor minuni naturale și să le descoperim pe cele mai frumoase dintre acestea!

Cascada Moara Dracilor – O priveliște învăluitoare

Când ne gândim la județul Vâlcea, una dintre primele cascade care ne vin în minte este cascada Moara Dracilor. Acest spectacol al apei se găsește în munții Latoriței, în apropiere de Băile Govora, nu departe de lacul Galben. Aceasta are o cădere deosebită, în două trepte, de la înălțimea de 25m. Apa acesteia, care se prăbușește impunătoare pe stânci, creează o imagine desprinsă din basme. Înconjurați de păduri luxuriante și înălțimi impresionante, vizitatorii sunt cuprinși de o atmosferă magică, în care timpul pare să se oprească. Numele acesteia are însemnătatea sa, provenind de la o moară veche situată în amonte pe râu și care încă se mai poate vizita. De asemenea, pe lângă acestea se mai regăsesc și alte cascade, mai mici, anonime.

Cascada Lotrișor – O incursiune în sălbăticie

Călăuziți de vuietul apei și de susurul pădurii, cascada Lotrișor ne poartă într-o aventură captivantă printre peisaje sălbatice și autentice. Această cascadă situată pe râul cu același nume, la o altitudine de peste 500m, ne cucerește cu liniștea ei măiastră și cu spectacolul său natural de o frumusețe desăvârșită. La cascada Lotrișor se ajunge destul de ușor, de la Căciulata (situată la 17 km de Râmnicu Vâlcea) e o distanță de 5 km, dintre care 2 km de drum forestier, până la cascadă. Un lucru interesant despre această cascadă este faptul că a fost creată artificial, de către om, în anii `50 când muncitorii care lucrau la drumul forestier din apropiere au decis să devieze cursul natural al pârâului, obținându-se astfel cascada.

Cascada Apa Spânzurată – între mitologie și natură

Aceasta dăinuiește în Cheile Latoriței, nu departe de Voineasa, unde, de la o înălțime de 35m, apa se prăvale zgomotos direct din peretele muntelui. Tot aici, apa se unește cu pârâul Turcinu Mare și contribuie împreună cu alte ape la alimentarea lacului Vidra.

Cascada Urzicii

Printre peisajele sălbatice ale județului Vâlcea se ascunde cascada Urzicii, un colț de rai pentru sufletele aventuroase. Accesul către această minunată cascadă este o adevărată călătorie de explorare, iar recompensa constă într-o priveliște unică asupra unei naturi aproape intangibile. Aceasta  se află la 15 minute de mers (există un traseu montan marcat care duce la cascadă) de la mănăstirea Stănișoara, la o altitudine de 830m, în munții Coziei. Aici, înălțimea apei este de 17m, prăvălindu-se armonios peste stânci.

Cuvânt de final

Județul Vâlcea este un loc binecuvântat de natură, care ascunde cu mândrie câteva dintre cele mai fermecătoare cascade din România. De la spectacolul învăluitor al cascadei Lotrișor la frumusețea autentică a cascadelor ascunse în sălbăticie, fiecare colțișor al acestui județ ne dezvăluie o poveste unică și magică.

Recomandare de cazare în Vâlcea?

Dacă îți planifici o vacanță în Vâlcea, pe parcursul căreia să vizitezi toate cascadele deosebite din județ, ai nevoie de o cazare pe măsură!

Hotel Izvoare este locul perfect în care să te cazezi dacă alegi să vizitezi Vâlcea. Pe lângă serviciile premium pe care le pune la dispoziție, este amplasat în așa fel încât să ofere turiștilor acces facil la cele mai importante puncte de interes din județ.

Te așteptăm să îți faci o rezervare, astfel vei vizita frumusețile Vâlcii și te vei bucura de servicii calitative!

  • Site: www.hotelizvoare.ro
  • Telefon Info: 0350412201, 0752787787
  • Rezervări la: rezervari@hotelizvoare.ro / office@hotelizvoare.ro

Sursa foto: facebook.com/cniptvalcea