Mâncăruri delicioase din Vâlcea – Ce să nu ratezi când vizitezi această zonă a României

Mâncăruri delicioase din Vâlcea – Ce să nu ratezi când vizitezi această zonă a României

Lectură: 4 minute

Vâlcea, un județ situat în inima României, este o destinație care îmbină armonios peisaje pitorești cu o tradiție culinară bogată și diversificată. Vizitând această zonă, vei avea oportunitatea nu doar să te delectezi cu frumusețile naturale, cu accent pe zonele montane, ci și să te bucuri de arome autentice, ce aduc în prim-plan gustul tradițional românesc, dus la rang de ară.

Bulzul

Începem călătoria culinară cu un preparat rustic și absolut delicios: Bulzul. Este o mâncare simplă, care se prepară doar cu 2-3 ingrediente, după preferințe, dar cu un gust plin. Acest preparat, care este unul ce reprezintă într-o anumită măsură România culinară, este obținut din mămăligă, brânză de burduf și smântână. Servit cald, bulzul se topește în gură, eliberând o combinație perfectă de arome, ce-ți gâdilă papilele gustative.

Ciorba de burtă

Ciorba de burtă este o variantă inedită din multitudinea de ciorbe românești. Făcută din burtă de vită de obicei, legume proaspete și alte ingrediente alese, ciorba aceasta este îmbogățită cu smântână, usturoi și alte ingrediente, care îi conferă o textură cremoasă și un gust deosebit.

Sarmalele în Foi de Viță

Sarmalele sunt un preparat cunoscut în toată România, dar în Vâlcea, ele capătă o notă aparte când sunt împachetate în foi de viță în loc de tradiționalele foi de varză. Umplutura este un amestec savuros de carne și orez, iar gustul frunzelor de viță de vie adaugă o notă subtilă și răcoritoare întregului preparat.

Păstrăv la Grătar

Având numeroase râuri și pâraie de munte, Vâlcea este un loc ideal pentru pescuitul păstrăvului. Păstrăvul la grătar, condimentat simplu cu sare, piper și lămâie, este un festin pentru iubitorii de pește. Carnea fragedă și suculentă a păstrăvului se completează perfect cu un pahar de vin alb local, care este la rândul său la fel de aromat.

Plăcintă cu Mere și Scorțișoară

Și nu în ultimul rând, să nu uităm nici desertul! Plăcinta cu mere și scorțișoară este un deliciu dulce, cu un parfum irezistibil. Merele coapte în combinație cu scorțișoara creează un gust care îți va rămâne în memorie mult timp după ce călătoria ta pe meleagurile vâlcene s-a încheiat.

Vizitând Vâlcea, nu doar că vei fi fascinat de peisajele sale, dar te vei și îndrăgosti de bucătăria sa autentică. Fiecare preparat are o poveste, fiecare gust te duce mai aproape de inima tradițiilor românești. Așa că, atunci când îți vei planifica o călătorie în această regiune minunată a României, asigură-te că adaugi pe lista ta și aceste delicii culinare – nu vei regreta!

Recomandare cazare Vâlcea

Dacă îți dorești să descoperi și să te bucuri de unele dintre cele mai delicioase preparate ce se găsesc doar în Vâlcea, însă îți dorești și să descoperi toate locurile minunate pe care Vâlcea ți le pune la dispoziție, ai nevoie de o cazare pe măsură!

Hotel Izvoare – Căciulata este locul perfect în care să te cazezi dacă alegi să vizitezi Vâlcea. Pe lângă serviciile premium pe care le pune la dispoziție, este amplasat în așa fel încât să ofere turiștilor acces facil la cele mai importante puncte de interes din județ.

Te așteptăm să îți faci o rezervare, astfel vei vizita frumusețile Vâlcii și te vei bucura de servicii calitative!

  • Site: www.hotelizvoare.ro
  • Telefon Info: 0350412201, 0752787787
  • Rezervări la: rezervari@hotelizvoare.ro / office@hotelizvoare.ro