Peștera Lacului Verde – Smaraldul din Vâlcea

Peștera Lacului Verde – Smaraldul din Vâlcea

Lectură: 4 minute

O simplă drumeție până la o peșteră, care inițial pare una normală, la fel ca toate celelalte, te poate duce într-un loc magic, desprins parcă din cele mai deosebite basme. Este vorba despre Peștera Lacului Verde, sau Peștera de Smarald, așa cum mai este numită această atracție turistică naturală, ce a stat foarte mult timp ascunsă de ochii privitorilor.

Unde se află?

Această peșteră, despre care se consideră a fi una dintre cele mai frumoase și interesante peșteri din România, este situată în Valea Oltului, la doar câțiva kilometri distanță de localitatea Mușetești. Peștera a fost descoperită în anul 1932 de către speologii români, iar de atunci a atras atenţia turiştilor şi a devenit o destinaţie populară pentru cei pasionaţi de aventură şi explorare.

Peștera Lacului Verde se întinde pe o lungime de aproximativ 820 de metri și este considerată una dintre cele mai frumoase peșteri din țara noastră, datorită frumuseții sale naturale și a peisajelor spectaculoase pe care le oferă. În interiorul peșterii se regăsesc mai multe săli și galerii, care se întind pe o suprafață de aproximativ 8.000 de metri pătrați.

De ce să mergi acolo?

Cea mai impresionantă atracție a peșterii este lacul subteran cu apă de culoare verde smarald, de unde și denumirea de „Lacul Verde”. Acest lac este situat la o adâncime de aproximativ 10 metri și este alimentat de un izvor subteran. Apa lacului este extrem de clară și are o temperatură constantă de aproximativ 7 grade Celsius, chiar și în timpul verii.

Culoarea acestei ape oferă peșterii o frumusețe aparte. Mai ales că un astfel de obiectiv natural nu este întâlnit chiar oriunde.

P.S: Cu siguranță vei putea face niște poze super instagramabile aici!

Lacul de smarald nu este însă singura atracție a peșterii, o altă atracție fiind Sala Bolta, o cameră impresionantă cu o înălțime de 40 de metri și o lățime de 60 de metri. Cel mai fascinant lucru la această sală a peșterii este faptul că deasupra sa se regăsește o impresionantă boltă naturală, formată din piatră, lucru care oferă tuturor celor care pășesc aici o experiență unică și niște senzații absolut incomparabile.

De asemenea, în timpul explorării peșterii, turiștii pot admira diferite formațiuni stâncoase, precum stalactite, stalagmite și coloane, și să descopere o serie de camere și galerii fascinante. Peștera Lacului Verde este, de asemenea, locul de casă al unei varietăți impresionante de animale, cum ar fi liliecii, șerpii, șopârlele și melcii.

Cât de sigur este să mergi aici?

În urma mai multor cercetări, s-a constatat faptul că peștera are o structură foarte solidă, aflându-se într-o stare foarte foarte bună, fapt pentru care a fost oferit accesul turiștilor în aceasta. Accesul în peștera Lacului Verde se face prin intermediul unei galerii de acces amenajate, care îți va permite să explorezi în siguranță peștera. De asemenea, în incinta peşterii există o serie de instalaţii de iluminat, așadar, vei putea admira tot ceea ce are peștera de oferit.

Recomandare de cazare în Vâlcea

Peștera Lacului Verde este o destinație turistică deosebită, în special dacă te numeri printre cei care își doresc să exploreze și să descopere frumusețea naturii. De altfel, dacă îți dorești să vizitezi mai multe atracții turistice din Vâlcea, vei avea nevoie de mai multe zile, așadar, va trebui să găsești și o cazare pe măsură.

Un loc care îți va satisface toate nevoile și cerințele este Hotel Izvoare – Căciulata! Acesta este locul ideal în care să te cazezi. Hotelul este poziționat într-o locație de vis, care te va avantaja din mai multe puncte de vedere, printre care și poziția, ce facilitează accesul ușor la cele mai renumite puncte turistice.

În plus, hotelul vă pune la dispoziție numeroase beneficii, precum: un super tratament, personal drăguț, cazare de calitate premium, piscină, restaurant și multe altele.

Contactează-ne și rezervă-ți și tu un sejur de vis chiar acum!

Site: www.hotelizvoare.ro
Telefon Info: 0350412201, 0752787787
Rezervări la: rezervari@hotelizvoare.ro / office@hotelizvoare.ro