Piatra Scrisă din Râmnicu Vâlcea

Piatra Scrisă din Râmnicu Vâlcea

Lectură: 4 minute
Piatra Scrisă

Piatra scrisă, un monument de interes, în jurul căruia s-au legat tot felul de legende de-a lungul anilor, aduce chiar și în prezent o mulțime de curioși în această zonă. Dacă ai în plan să faci o drumeție până la acest obiectiv din pădurile Vâlcii, acest articol este perfect pentru tine. Citindu-l îți vei da seama dacă să mergi sau nu până la Piatra Scrisă.

Unde se află Piatra Scrisă din Râmnicu Vâlcea?

Știm deja că această piatră de legendă se află în Râmnicu Vâlcea. Însă unde mai exact? Ei bine, ca să ajungi la piatră trebuie să parcurgi un traseu șerpuit prin pădurile din Băile Olănești. Traseul este unul foarte bine marcat, însă pentru mai multe detalii poți consulta localnicii din zonă, ei știu cel mai bine despre lucrurile locului.

Merită să mergi la Piatra Scrisă?

Întregul drum până la Piatra Scrisă este o adevărată poveste. Pădurea aferentă stațiunii Băile Olănești este de o frumusețe aparte. O dată ce te afunzi mai mult în profunzimea pădurii, pe traseul marcat, te vei simți de parcă ai pătruns într-o altă lume, una de basm. Mergând prin pădurea deasă, vei da din loc în loc de câte un pârâiaș. Iar urmând traseul stabilit, către Piatra Scrisă, vei urca din ce în ce mai sus, ajungând la peisaje uimitoare, la înălțime.

În vârf, pe lângă peisajele mirifice, vei descoperi și Piatra Scrisă. Monument la care ajungi în doar 30 de minute de mers pe jos. Piatra este uriașă, plină de însemnări. Este o rocă moale, care a permis tuturor celor ce au urcat și au vrut să-și lase amprenta acolo să încresteze ceva în stâncă. La aproximativ 50 de metri de aceasta, se află o altă piatră scrisă, de unde priveliștea este și mai frumoasă.

Dacă în urma celor spuse mai sus te-ai hotărât să faci și tu o drumeție până la Piatra Scrisă, ține cont de aceste sfaturi:

  • Îmbracă-te sport, doar este o drumeție! Cu toate că este una scurtă și pare destul de simplă la prima vedere, este totuși o drumeție în pădure. Așadar, îmbracă-te corespunzător.
  • Asigură-te că iei destulă apă și mâncare cu tine. Drumețiile pot fi de-a dreptul solicitante, iar corpul uman se deshidratează foarte repede la efort.
  • Nu uita nici telefonul sau aparatul de fotografiat. Te așteaptă peisaje uimitoare, ce merită fotografiate din toate unghiurile. Cu siguranță vei dori să păstrezi o astfel de amintire!

Piatra Scrisă nu este singurul obiectiv pe care îți dorești să îl vizitezi în Vâlcea?

Pentru a te bucura din plin de toate frumusețile pe care județul Râmnicu Vâlcea le are îți trebuie câteva zile. Iar pentru asta, ai nevoie și de o cazare pe măsură.

Dacă ești în căutare de cazare în Vâlcea, Hotel Izvoare îți stă la dispoziție! Este locul ideal dacă dorești să se țină cont de toate nevoile tale, însă în același timp să beneficiezi și de un super tratament, cazare de calitate și o mulțime de facilități, toate acompaniate de un personal amabil.

Cel mai mare avantaj la Hotel Izvoare este acela că a fost amplasat strategic. În acest mod, îți este foarte ușor să ajungi la cele mai importante obiective turistice din Râmnicu Vâlcea!

Contactează-ne și rezervă-ți și tu un sejur de vis chiar acum!

Site: www.hotelizvoare.ro 

Telefon Info: 0350412201, 0752787787

Rezervări la: rezervari@hotelizvoare.ro  / office@hotelizvoare.ro