Să explorăm paradisul montan al Vâlcii – top cele mai uimitoare trasee din Vâlcea

Să explorăm paradisul montan al Vâlcii – top cele mai uimitoare trasee din Vâlcea

Lectură: 4 minute
trasee montane

Vâlcea, o bijuterie ascunsă a Carpaților Meridionali din România, este un loc de neuitat pentru iubitorii de natură și drumeții montane. Cu o varietate uimitoare de trasee, acest ținut pitoresc oferă aventuri montane pentru toate nivelurile de experiență. Dacă și tu ești un împătimit al acestor experiențe, acest articol este pentru tine! În rândurile ce urmează îți vom prezenta câteva dintre cele mai fascinante trasee montane din Vâlcea, care te vor purta în mijlocul frumuseții naturale ce se regăsește pe aceste plaiuri.

Trasee montane / turistice în Munții Cozia

Acești munți au în cea mai mare parte altitudini modeste, Ciuha Mare fiind cel mai înalt vârf – 1668 m. Explorând acest masiv muntos vei avea parte de foarte multă pădure, unde se regăsesc o mulțime de viețuitoare, dar și vegetație specifică locului. Se pot efectua trasee prin Munții Cozia pe tot parcursul anului, datorită faptului ca riscul de avalanşe este unul minim.

Câteva dintre cele mai apreciate trasee turistice în munții Cozia sunt:

  1. Mănăstirea Stănișoara (730 m) – Cabana Cozia (1573) – Refugiul Turneanu (1320 m) – Stâna Turneanu (1115 m) – Mănăstirea Stănișoara (730 m).
  1. Castrul Roman Arutela – Mănăstirea Stănișoara – cruce galbenă până La Troița, apoi banda albastră.
  2. Satul Păușa – Mănăstirea Stănișoara – banda albastră.
  3. Mănăstirea Turnu – Mănăstirea Stănișoara – banda roșie până La Troița, apoi banda albastră.
  4. Mănăstirea Turnu (350 m) – Mănăstirea Stănișoara (730 m) – Cabana Cozia (1573) – Refugiul Turneanu (1320 m) – Mănăstirea Turnu (350 m).
  5. Vf. Cozia (1668m)- Curmătura Mocirle ( 1427m.)- Vf. Omul (1558 m.) –Muchia Şirul de Pietre- Satu Pripoare (520m). Diferenţă de nivel 1148 m. Marcaj : cruce roşie. Timp de mers 3-4 ore. Traseu dificil iarna pe zăpadă.
  6. Brezoi (640m)- Valea Dăneasa – Poiana Tarsa (1280m). Diferenţă de nivel 940 m. Marcaj : punct roşu. Timp de mers 3-4 ore. Traseu dificil iarna pe zăpadă.

Cuvânt de final

Astfel, cu atât de multe trasee montane ce abia așteaptă să fie explorate, Vâlcea este un paradis montan ce merită cu adevărat să fie descoperit de către turiștii dornici de aventuri în natură. Cu trasee pentru toate gusturile și nivelele de experiență, acest colț de rai din România te va captiva cu priveliștile sale spectaculoase și natura sălbatică, ce îți pune pe tavă tot ce are ea mai frumos. Indiferent de traseul ales, te vei întoarce acasă cu amintiri de neuitat și cu dorința de a reveni în această regiune fermecătoare. Așadar, pregătește-ți ghetele de drumeție și aventurează-te în Vâlcea pentru o experiență montană memorabilă!

Recomandare de cazare în Vâlcea

Dacă îți dorești să descoperi traseele montane și turistice promițătoare din județul Vâlcea, ai nevoie de o cazare pe măsură!

Hotel Izvoare – Căciulata este locul perfect în care să te cazezi dacă alegi să vizitezi Vâlcea. Pe lângă serviciile premium pe care le pune la dispoziție, este amplasat în așa fel încât să ofere turiștilor acces facil la cele mai importante puncte de interes din județ.

Te așteptăm să îți faci o rezervare, astfel vei vizita frumusețile Vâlcii și te vei bucura de servicii calitative!

  • Site: www.hotelizvoare.ro
  • Telefon Info: 0350412201, 0752787787
  • Rezervări la: re*******@ho**********.ro / of****@ho**********.ro