Salina Ocnele Mari din judeţul Vâlcea – obiectiv turistic și terapeutic

Salina Ocnele Mari din judeţul Vâlcea – obiectiv turistic și terapeutic

Lectură: 3 minute

Salina Ocnele Mari este unul dintre obiectivele emblematice pentru județul Vâlcea. Și ce e cel mai important, nu e doar un punct de interes turistic, ci și un loc de tratament. Salina este un loc foarte apreciat de oamenii din România și de peste hotare, an de an atrăgând o mulțime de curioși.

Salina Ocnele Mari se află în orașul care îi poartă numele, Ocnele Mari, din județul Vâlcea. Suprafața de vizitare se întinde pe o rază de 10.000 de metri pătrați, la +225 de metri față de nivelul mării. Salina este aproape un oraș în sine ce poate fi vizitat de persoanele curioase. Aceasta cuprinde o biserică, un muzeu, restaurant, magazin de suveniruri, cramă, un teren de fotbal, teren de baschet, teren de tenis, masă de biliard, karting adulți, locuri de joacă pentru copii (minigolf copii, air hockey, karting copii) și așa mai departe.

Salina Ocnele Mari este un loc perfect atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Este un loc unde toată lumea se poate simți bine.

Accesul la Salina Ocnele Mari se face destul de ușor. Folosind drumul DN67 (strada Copăcelu a municipiului Râmnicu Vâlcea). Între Râmnicu Vâlcea și Ocnele Mari este o distanță de doar 7 km.

Salina are și numeroase proprietăți terapeutice. O simplă plimbare prin salina Ocnele Mari este ceva de vis, o adevărată ședință de terapie. Veți inhala aerosoli salini, care au o mulțime de proprietăți terapeutice. Aceștia tratează diverse afecțiuni, în special pe cele respiratorii.

Prin absorbția acestor aerosoli de către organism, ei realizează acțiuni de dezinfecție, fluidizare a mucoaselor, eliminarea toxinelor, refacerea elasticității membranelor celulelor, reducerea PH-ului pe ariile organelor de respirație, reducerea și gruparea micro-organismelor iritante.

Odată ce aerosolii sunt inhalați, focarele de infecție sunt curățate de pe căile respiratorii. Aceste focare de infecție pot fi prezente atât la copii, cât și la adulți, putând declanșa și favoriza dezvoltarea și agravarea a numeroase boli respiratorii.

Aerosolii salini, se numesc așa deoarece conțin bineînțeles, sare, nu permit dezvoltarea culturilor microbiene. O plimbare în Salina Ocnele Mari este benefică atât persoanelor care sunt sănătoase, pentru a preveni apariția diverselor afecțiuni respiratorii, dar și persoanelor care suferă de diverse boli precum: astm bronșic, infecții respiratorii, alergii, bronșită astmatiformă, pneumoconioză, bronșiectazie, traheobronșită cronică, rinită cronică, sinuzită maxilară cronică, bisinoză, silicoză, polipoză faringiană, amigdalită cronică, insuficiență respiratorie restrictivă, nevroză, emfizemul pulmonar, stare de oboseală cronică.

Salina este foarte aproape de Hotel Izvoare care vă pune la dispoziție o serie completă de facilități dacă doriți să stați mai multe zile în zonă pentru a o explora în integralitate. Este, de asemenea, un punct ideal de plecare către numeroase atracții turistice din zonă, printre care se numără și Salina Ocnele Mari.

Iar după o zi plină, în care ați vizitat obiectivele turistice din zonă, este locul perfect în care să vă retrageți, să vă relaxați și să vă pregătiți pentru o nouă zi.

Foto: facebook.com/cniptvalcea