Stâna Ștefanu – locul unde păstoritul capătă nuanțe turistice

Stâna Ștefanu – locul unde păstoritul capătă nuanțe turistice

Lectură: 4 minute

La poalele vârfului care poartă același nume, se regăsește Stâna Ștefanu. Aceasta este o locație perfectă pentru cei care vor să facă o reîntoarcere în timp, într-un loc în care lucrurile au rămas exact la fel ca la începuturi. De la păstorit și până la pregătirea merindelor tradiționale ciobănești, totul este neschimbat, de parcă timpul nici măcar nu a trecut pe acolo.

O vizită într-un astfel de loc face pe oricine să privească viața cu alți ochi. Cu siguranță te va face și pe tine sa apreciezi mai mult lucrurile pe care le ai, oferindu-ți în același timp o experiență desăvârșită, în inima munților, pe care cu siguranță nu o vei uita niciodată și nici nu o vei mai putea repeta altundeva.

Unde este situată Stâna Ștefanu?

Stâna este situată la o altitudine de 1800 m. Aceasta se află pe Transalpina, mai exact, la kilometrul 51 la poalele vârfului Ștefanu. Stâna este o locație foarte aproape de Obârșia Lotrului. Pentru cei ce obișnuiesc să traverseze Transalpina și chiar și pentru cei care o vizitează pentru prima dată, stâna a devenit unul dintre locurile preferate de popas.

De ce să vizitezi Stâna Ștefanu?

Stâna nu a devenit unul dintre cele mai cunoscute popasuri de pe Transalpina fără motiv. Anual mii de turiști trec zilnic pe la stână pentru a se delecta cu mâncărurile preparate de ciobani, exact ca în urmă cu câteva decenii. De asemenea, acolo vei putea admira niște peisaje montane absolut deosebite.

Printre delicatesele tradiționale ciobănești pe care le poți savura la stână se numără tocănița cu mămăligă și brânză sau smântână, care este de asemenea cea mai preferată de turiști, dar și multe alte bucate preparate acolo, produsele fiind 100% naturale. Bunătățile sunt pregătite de doar câteva persoane, care își fac treaba cu dăruință și pasiune. Tocana de oaie, sau de vițel, este gătită încet, la foc de pin, al cărui fum se simte încă de când cobori din mașină și vine întotdeauna însoțită de mămăligă.

Tot la stână vei găsi și o cameră în care se poate dormi, unde tradiționalul este la el acasă, iar motivele românești sunt prezente peste tot. În același loc se fac și produsele lactate, și tot ceea ce se servește acolo.

Peisajul mioritic rupt parcă din balade este completat de prezența uriașilor câini ciobănești, ce moțăie în bătaia vântului, însă nu își iau niciodată privirile de la ceea ce se întâmplă la stână.

La ce să ai grijă?

Un lucru trebuie să știi sigur, chiar dacă alegi să vizitezi stâna pe timp de vară, trebuie neapărat să ai și haine mai groase în bagaj, deoarece, la atitudinea aceea, frigul și vântul nu sunt deloc ușoare.

Unde să te cazezi când vizitezi Vâlcea și împrejurimile sale?

Plaiurile vâlcene au ceva cu totul și cu totul aparte. Fapt pentru care merită să fie vizitate măcar o dată în viața. Mai ales că există anumite zone în care tradiționalul este exact ca odinioară, locuri în care timpul a stat în loc, iar frumusețea unică a României a rămas neschimbată.

Dacă te decizi să faci o excursie în această zonă (noi îți recomandăm să stai mai multe zile, pentru o experiență inedită), Hotel Izvoare – Căciulata este locul ideal în care să te cazezi. Acest hotel de diferențiază de celelalte din mai multe puncte de vedere, două dintre cele mai importante fiind poziționarea şi serviciile de calitate. Iar mărturie în acest sens stau sutele de recenzii pozitive pe care clienții ni le oferă.

La Hotel Izvoare veţi beneficia de un super tratament, personal drăguț, cazare de calitate premium, piscină, restaurant și multe altele.

Contactează-ne și rezervă-ți și tu un sejur de vis chiar acum!

Site: www.hotelizvoare.ro 

Telefon Info: 0350412201, 0752787787

Rezervări la: rezervari@hotelizvoare.ro  / office@hotelizvoare.ro

Sursa foto: Facebook.com/Stâna-Ştefanu