Stațiunea Ocnele Mari – relaxare și vindecare

Stațiunea Ocnele Mari – relaxare și vindecare

Lectură: 4 minute

Stațiunea Ocnele mari este o zonă extrem de pitorească din județul Vâlcea. Întreaga zonă are o foarte bogată tradiție balneologică, fiind cunoscută pentru izvoarele sărate și apele minerale cu proprietăți vindecătoare. Această stațiune atrage anual mii de turiști ce caută atât relaxare cât și vindecare.

Dacă este sau nu un loc potrivit pentru tine, vom descoperi pe parcursul acestui articol. De asemenea, la final ți-am lăsat și un mic bonus, o recomandare de cazare din jud. Vâlcea, ce îți oferă posibilitatea de a vizita unele dintre cele mai cunoscute și deosebite obiective turistice din județ.

Istoria stațiunii balneare

Istoria Ocnelor Mari își are rădăcinile în antichitate, când aici exista o importantă carieră de sare. În perioada romană, acestea erau cunoscute sub numele de „Salinae Ocnae” și aveau o importanță strategică pentru economia provinciei Dacia. După retragerea romanilor, ocnele au fost abandonate pentru o perioadă destul de lungă de timp, fiind redescoperite în secolul al XVII-lea. În timpul domniei lui Matei Basarab, ocnele au fost refăcute și modernizate, începând astfel o tradiție balneologică care se păstrează și astăzi.

Ne putem da seama așadar, de faptul că beneficiile și proprietățile vindecătoare ale apei sărate din zonă sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri. La vremea aceea, având în vedere că medicina nu era atât de dezvoltată, aceste ape sărate din Vâlcea reprezentau o adevărată cură de vindecare. Acest lucru s-a păstrat chiar și până în zilele noastre, fapt ce arată că medicina tradițională este încă la fel de eficientă ca și întrecut, de multe ori fiind mult mai bună în comparație cu tratamentele și medicamentele chimice pe care le găsim astăzi pe piață

Tratamente și facilități

Cu siguranță, după ce am menționat de efectele vindecătoare pe care apa sărată din Ocnele Mari le are, și tu te întrebi de ce tratamente poți beneficia mai exact aici. Trebuie să știi așadar că stațiunea Ocnele Mari dispune de o serie de facilități pentru turiști, printre care se numără baze de tratament moderne, centre de fizioterapie și kinetoterapie, piscine cu apă sărată și dulce, precum și saune și băi cu aburi. În plus, există numeroase posibilități de agrement în zonă, cum ar fi terenuri de tenis, biliard și minigolf, precum și terenuri de fotbal și volei pe plajă.

Toate aceste facilități pot transforma un simplu concediu într-unul de vis, relaxant și chiar vindecător pentru persoanele care au nevoie de acest lucru.

Una dintre cele mai populare atracții turistice din Ocnele Mari este Salina Ocnele Mari, o mină de sare în care se poate face turism subteran. Vizitatorii pot explora galeriile și sălile sculptate în sare, pot admira cristalele de sare și descoperi povestea interesantă a acestei zone.

Mai pe scurt, stațiune Ocnele Mari este o zonă ce trebuie vizitat măcar odată în viață!

Recomandare de cazare în județul Vâlcea

Dacă îți dorești să vizitezi această stațiune turistică, dar să te bucuri și de toate celelalte obiective turistice pe care Vâlcea le pune la dispoziție, ai nevoie de o cazare ca la carte, pentru ca vacanța ta să fie una perfectă! Vâlcea este o zonă ce merită vizitată de-a fir a păr, fiind un județ cu obiective turistice spectaculoase. Iar pentru a descoperi toate aceste lucruri, ai nevoie de câteva zile bune.

În cazul în care îți dorești să vizitezi Vâlcea, Hotel Izvoare – Căciulata este locul ideal în care să te cazezi. Hotelul este poziționat într-o locație de vis, care te va avantaja din mai multe puncte de vedere, printre care și poziția, ce facilitează accesul ușor la cele mai renumite puncte turistice.

În plus, hotelul vă pune la dispoziție numeroase beneficii, precum: un super tratament, personal drăguț, cazare de calitate premium, piscină, restaurant și multe altele.

Contactează-ne și rezervă-ți și tu un sejur de vis chiar acum!

  • Site: www.hotelizvoare.ro
  • Telefon Info: 0350412201, 0752787787
  • Rezervări la: rezervari@hotelizvoare.ro  / office@hotelizvoare.ro