Top 4 destinații de vizitat în Vâlcea –  Descoperă farmecul ascuns al acestui județ

Top 4 destinații de vizitat în Vâlcea –  Descoperă farmecul ascuns al acestui județ

Lectură: 5 minute

Vâlcea, un județ situat în inima României, reprezintă o destinație bogată în istorie, cultură și peisaje naturale impresionante. Dacă ești în căutarea unei escapade autentice și pline de farmec, Vâlcea este locul potrivit. În acest articol, ne-am propus sa îți oferim câteva recomandări de locuri pe care trebuie neapărat sa le vizitezi dacă ajungi pe aceste meleaguri uimitoare. Să trecem la treabă! 

1.   Peștera Laptelui – o minune geologică din inima Vâlcii

Peștera Laptelui din Vâlcea este, cu siguranță, un loc deosebit și încântător de explorat. Dacă ești în căutarea unei experiențe autentice în mijlocul naturii și dorești să descoperi secretele ascunse ale pământului, acesta este locul perfect pentru tine. Se spune că pe teritoriul comunei Mălaia au trăit primii Zei, strămoşii lui Zamolxe, cei care au băut lapte din Peştera Laptelui. De aici provine așadar numele acestei peșteri. Care se situează pe versantul drept al Rudăresei. Deşi nu prezintă formaţiuni de peşteră (stalactite, stalagmite, coloane, ornamente), Peştera Laptelui este un obiectiv de interes, mai ales din punct de vedere paleontologic şi istoric. Pentru călătorii care iubesc aventura și descoperirea, Peștera Laptelui este un paradis.

2.   Lacul cu Nuferi – locul unde terestrul și acvaticul se metamorfozează într-un mod sublim

Lacul cu Nuferi se află în Olănești, un oraș balnear situat în județul Vâlcea, în sud-vestul României. Mai precis, lacul este situat la aproximativ 20 de kilometri de orașul Râmnicu Vâlcea, într-o zonă montană pitorească, cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase și pentru climatul său blând și plăcut. Întreg peisajul este unul spectaculos.  Apa cristalină a lacului reflectă imaginea pitorească a munților care înconjoară zona și oferă un decor perfect pentru fotografii. Pentru a ajunge la lac, este necesar să parcurgi o scurtă distanță pe jos printr-o pădure de conifere care îți va oferi o experiență plăcută și ocazia de a observa flora și fauna locală. Pe lângă nuferi, lacul este de asemenea locul de casă pentru multe specii de pești, broaște și păsări, astfel încât natura este prezentă aici în toată splendoarea sa.

3.   Peștera Lacului Verde – Smaraldul din Vâlcea

Această peșteră, despre care se consideră a fi una dintre cele mai frumoase și interesante peșteri din România, este situată în Valea Oltului, la doar câțiva kilometri distanță de localitatea Mușetești. Peștera a fost descoperită în anul 1932 de către speologii români, iar de atunci a atras atenţia turiştilor şi a devenit o destinaţie populară pentru cei pasionaţi de aventură şi explorare. Cea mai impresionantă atracție a peșterii este lacul subteran cu apă de culoare verde smarald, de unde și denumirea de „Lacul Verde”. Acest lac este situat la o adâncime de aproximativ 10 metri și este alimentat de un izvor subteran. Apa lacului este extrem de clară și are o temperatură constantă de aproximativ 7 grade Celsius, chiar și în timpul verii. Culoarea acestei ape oferă peșterii o frumusețe aparte. Mai ales că un astfel de obiectiv natural nu este întâlnit chiar oriunde.

4.   Piatra Scrisă din Râmnicu Vâlcea

Piatra scrisă, un monument de interes, în jurul căruia s-au legat tot felul de legende de-a lungul anilor, aduce chiar și în prezent o mulțime de curioși în această zonă. Întregul drum până la Piatra Scrisă este o adevărată poveste. Pădurea din zona stațiunii Băile Olănești este de o frumusețe aparte. Odată ce te afunzi mai mult în profunzimea pădurii, pe traseul marcat, te vei simți de parcă ai pătruns într-o altă lume, una de basm. În vârf, pe lângă peisajele mirifice, vei descoperi și Piatra Scrisă. Monument la care ajungi în doar 30 de minute de mers pe jos. Piatra este uriașă, plină de însemnări. Este o rocă moale, care a permis tuturor celor ce au urcat și au vrut să-și lase amprenta acolo să încresteze ceva în stâncă. La aproximativ 50 de metri de aceasta, se află o altă piatră scrisă, de unde priveliștea este și mai frumoasă.

Recomandare de cazare în Vâlcea

Pentru a te bucura din plin de toate frumusețile pe care județul Râmnicu Vâlcea le are îți trebuie câteva zile. Iar pentru asta, ai nevoie și de o cazare pe măsură.

Dacă ești în căutare de cazare în Vâlcea, Hotel Izvoare îți stă la dispoziție! Este locul ideal dacă dorești să se țină cont de toate nevoile tale, însă în același timp să beneficiezi și de un super tratament, cazare de calitate și o mulțime de facilități, toate acompaniate de un personal amabil.

Cel mai mare avantaj la Hotel Izvoare este acela că a fost amplasat strategic. În acest mod, îți este foarte ușor să ajungi la cele mai importante obiective turistice din Râmnicu Vâlcea!

Contactează-ne și rezervă-ți și tu un sejur de vis chiar acum!

  • Site: www.hotelizvoare.ro
  • Telefon Info: 0350412201, 0752787787
  • Rezervări la: rezervari@hotelizvoare.ro  / office@hotelizvoare.ro