Descoperă cele mai inedite atracţii turistice din zona Călimăneşti-Căciulata!

Descoperă cele mai inedite atracţii turistice din zona Călimăneşti-Căciulata!

Lectură: 4 minute

Sorry, this entry is only available in RO.

România este o ţară cu un potenţial turistic uimitor, datorită varietăţii formelor de relief şi a peisajelor de-a dreptul fascinante. Indiferent de sezon, putem să planificăm o vacanţă în ţara noastră şi să ne bucurăm de numeroasele obiective turistice şi culturale existente.

Zona Călimăneşti-Căciulata este cât se poate de interesantă, fiind vizitată anual de mii de turişti, atât din România, cât şi din toate colţurile lumii. Vorbim despre o staţiune balneoclimaterică, ce se poate vizita în orice perioadă din an, atât iarna, cât şi în lunile de vară.

În continuare, vă vom prezenta locaţiile pe care nu trebuie să le omiteţi, atunci când ajungeţi în acest mic colţ de rai.

Încă de la intrarea în staţiune, regăsim un parc modern, amenajat de curând, unde ne putem relaxa preţ de câteva minute, parc denumit “Poiana lui Căliman.”

Ţara noastră este recunoscută la nivel mondial, prin numeroasele lăcaşuri de cult, zidite încă de pe vremea domnitorilor romani.

Dacă ajungi la Călimăneşti-Căciulata, atunci vei putea vizita 3 mănăstiri cu o arhitectură desăvârşită, iar aici vorbim despre Mănăstirea Cozia, Mănăstirea Turnu, dar şi Mănăstirea Stănişoara.
Să nu uităm de faptul că vorbim despre o staţiune balneoclimaterică, renumită pentru izvoarele termale. Pentru persoanele dornice de distracţie, Aqua Park Cozia reprezintă destinată ideală.
Parcul acvatic cu apă termală este apreciat de către turişti, existând atât piscine interioare, cât şi exterioare. Este o locaţie ideală, când vine vorba de practicarea înotului, indiferent de sezon.
Călimăneşti este un loc unde putem observa natura, în profunzimea ei. Ne putem relaxa, departe de agitaţia marilor oraşe. O plimbare pe traseul ce uneşte Căciulata de Călimăneşti se dovedeşte a fi o idee foarte bună.

Aleea pietonală este amenajată chiar prin pădure, având o distanţă de aproximativ 2,3 km. Drumeţiile reprezintă o modalitate perfectă de a petrece timp în aer liber, alături de cei dragi.

În Călimăneşti există două categorii de ape terapeutice – minerale şi termale -, iar apa extrasă se utilizează şi pentru tratarea diferitelor afecţiuni.

Apele minerale sunt de cură internă, acestea tratând o serie de afecțiuni interne şi se recomandă în cazul următoarelor boli: digestive, hepato-biliare, tulburări metabolice, diabet, bronşită, reumatism, laringită, pareză, etc.

Tot în Călimăneşti, puteţi beneficia de efecte miraculoase ale apelor termale care se împart în două categorii:

  1. Apele geotermale: acestea sunt ape de mare adâncime care se extrag de la aproximativ 3500m adâncime şi au proprietăți termice deosebite, ajungând la suprafață la temperaturi de aproximativ 90 de grade. Din acest motiv, ele se folosesc drept sursă de agent termic și, de asemenea, au proprietăți termale, iar datorită acestor proprietăţi se utilizează în piscine pentru agrement.
  2. Apele termale: acestea sunt ape de suprafață care se extrag de la aproximativ 300-400m adâncime și sunt folosite numai în baze de tratament, în special pentru tratarea diferitelor forme de afecțiuni locomotorii. Sunt ape mult mai concentrate decât cele geotermale, motiv pentru care se utilizează sub recomandare medicală, cu un timp de expunere mult mai redus.

De-a lungul timpului, staţiunea Călimăneşti-Căciulata a fost denumită simbolic „Perla staţiunilor de pe Valea Oltului”.
Având în vedere faptul că vorbim despre o zonă turistică, aici regăsim şi unităţi de cazare precum Hotel Izvoare unde vom beneficia de toate facilităţile necesare. Practic, avem parte de confortul dorit, pe întregul sejur.

În ceea ce priveşte amplasarea geografică, observăm că staţiunea se afla chiar la poalele munţilor Cozia, într-o zonă montană. Pădurile veşnic verzi, de brad şi molid, ne încântă privirile, chiar şi pe durata lunilor friguroase de iarnă.

Flora pe care o regăsim în această zonă este unică, iar unele specii alpine sunt protejate prin lege, spre exemplu, laleaua pestriţă.
Aşadar, staţiunea Călimăneşti-Căciulata este apreciată de către turiştii din întreaga lume, datorită peisajelor de poveste, cât şi proprietăţilor terapeutice ale izvoarelor termale. Redescoperă frumuseţile României şi bucură-te de o vacanţă de neuitat, chiar pe Valea Oltului, într-o locaţie montană deosebită.