Mănăstirea Bistrița – Un loc de liniște și spiritualitate din inima Vâlcii

Mănăstirea Bistrița – Un loc de liniște și spiritualitate din inima Vâlcii

Lectură: 4 minute

Sorry, this entry is only available in Romanian.

Dacă ești în căutarea unei experiențe unice și deosebite, mănăstirea Bistrița din jud. Vâlcea trebuie să se afle pe lista de obiective pe care să le vizitezi! Mănăstirea, cu o istorie de decenii întregi, este unul dintre cele mai importante centre spirituale din România. Odată ce vei ajunge aici, o atmosferă de liniște și calm te va cuprinde, este momentul perfect pentru a te conecta cu tine însuți, dar mai ales, cu Divinitatea.

Istoria Mănăstirii Bistrița

Lăcașul de cult a fost construit în secolul al XIII-lea, fiind una dintre cele mai vechi mănăstiri din România. Inițial, mănăstirea a fost dedicată Sfântului Ioan Botezătorul, însă mai târziu, în secolul al XVII-lea, a fost dedicată Sfintei Cuvioase Parascheva. În timp, mănăstirea a fost reconstruită și renovată de mai multe ori, iar astăzi prezintă o combinație de stiluri arhitecturale, de la stilul bizantin până la stilul baroc.

De asemenea, lăcașul de cult a fost vizitat chiar și de unele dintre cele mai mari personalități istorice. O personalitate importantă pentru țara noastră, care a vizitat deseori acest lăcaș de cult este chiar Ștefan cel Mare, unul dintre cei mai mari domnitori ai Moldovei. El a vizitat mănăstirea în timpul luptelor pe care le purta cu turcii, iar după victoria sa, a adus aici un dar prețios – o icoană a Sfintei Cuvioase Parascheva.

Unde se află Mănăstirea Bistrița?

Lăcașul de cult se află în satul Bistrița, mai exact, în comuna Costești din jud. Vâlcea, pe valea râului ce poartă același nume.

De ce să vizitezi Mănăstirea Bistrița?

Mănăstirea Bistrița este un loc deosebit, plin de frumusețe și spiritualitate. Iată câteva motive pentru care trebuie neapărat să vizitezi și tu acest loc:

  • Atmosfera liniștită. Mănăstirea Bistrița este un loc în care te poți conecta într-un mod deosebit cu Dumnezeu. Aici vei găsi o atmosferă de liniște și calm, perfectă pentru meditație și rugăciune.
  • Arhitectură și artă. Mănăstirea Bistrița este o combinație unică de stiluri arhitecturale, de la stilul bizantin până la stilul baroc. Aici poți admira numeroase opere de artă, precum icoane și fresce.
  • Evenimente religioase inedite. Mănăstirea Bistrița găzduiește numeroase evenimente și sărbători, precum slujbe și diverse procesiuni. Acestea sunt o ocazie excelentă de a experimenta tradițiile și cultura românească.
  • Împrejurimi pitorești. Mănăstirea Bistrița se află într-o zonă pitorească, înconjurată de păduri și munți. Așadar, pe lângă conexiunea divină de care poți avea parte, ai șansa să te conectezi și cu natura, admirând peisaje spectaculoase.

Unde găsești cea mai bună cazare în Vâlcea?

Dacă îți planifici o vacanță în Vâlcea, pe parcursul căreia să vizitezi atât Mănăstirea Bistrița, cât și alte locuri deosebite din județ, ai nevoie de o cazare pe măsură!

Hotel Izvoare este locul perfect în care să te cazezi dacă alegi să vizitezi Vâlcea. Pe lângă serviciile premium pe care le pune la dispoziție, este amplasat în așa fel încât să ofere turiștilor acces facil la cele mai importante puncte de interes din județ.

Te așteptăm să îți faci o rezervare, astfel vei vizita frumusețile Vâlcii și te vei bucura de servicii calitative!

  • Site: www.hotelizvoare.ro
  • Telefon Info: 0350412201, 0752787787
  • Rezervări la: rezervari@hotelizvoare.ro / office@hotelizvoare.ro

Sursa foto: romaniadategeografice.net