Leisure

Leisure

Leisure opportunities in the area.

Plimbări cu vaporașul

Plimbări cu vaporașul

O plimbare cu vaporașul, într-un cadru de poveste… sună ca un vis, nu-i așa?

Fie că vrei să-ți începi ziua, sau să o termini, într-un mod relaxant, o plimbare cu vaporașul este alegerea perfectă.

Ce poate fi mai frumos decât o plimbare cu vaporașul la apus? Imaginează-ți doar cât de frumos se reflectă culorile soarelui la asfințit în apa râului … o imagine absolut minunată, desprinsă parcă dintr-un tablou al vreunui pictor celebru.

Debarcaderul se află în Parcul Căciulata, fiind la doar 200m distanță de Hotel Izvoare. O astfel de plimbare este factorul care completează o vacanță ideală.

Susurul apei împreună cu ciripitul voios al păsărelelor, flora și fauna ce înconjoară râul Olt, toate sunetele și mișcările naturii te transpun într-o alta lume. O lume în care tehnologia a rămas uitată, iar natura ți se dezvăluie în toată splendoarea ei. Pe parcursul călătoriei cu vaporașul, veți putea admira flora și fauna locului, ambele maluri ale râului sunt pline de vegetație. Verdele aprins, în combinație cu păsările și animăluțele mici care dau târcoale locurilor vă vor face să vă simțiți ca în paradis!

Nu trebuie să vă faceți griji nici în privința siguranței, personalul amabil se va asigura că totul este în regulă cu fiecare pasager al vaporașului. De asemenea, ambarcațiunea îndeplinește toate condițiile și normele de funcționare. Tot ce vă rămâne de făcut este să vă îmbarcați și să vă relaxați!

Parcul Căciulata

Parcul Căciulata

O plimbare într-o zi toridă de vară, însoțită de o înghețată delicioasă … sau o plimbare răcoroasă și relaxantă la lăsarea serii, orice variantă ai alege, Parcul Căciulata este locul ideal!

Parcul în sine este o oază de relaxare. În parc veți întâlni persoane de toate vârstele. Este locul perfect pentru jocuri, plimbări, atât pe jos cât și cu biciclete, trotinete, role etc.
De-a lungul aleilor ce străbat parcul, veți fi însoțiți de o priveliște excepțională. De altfel, puteți admira și vârfurile montane și stâncile cu forme diverse ce se întrezăresc pe linia orizontului.

Parcul este ticsit cu flori și aranjamente florale, ale căror mireasmă nu poate trece neobservată.

Priveliștea pe care malul Oltului o oferă la apus este una de invidiat! Este un loc ideal pentru îndrăgostiți și nu numai.
Așa că, dacă tot sunteți cazați la Hotel Izvoare, de ce să nu faceți și o plimbare prin acest parc? Parcul Căciulata se află la doar 50 de metri de Hotel Izvoare, practic, la 2 pași!

Aqua Park – Mirajul Oltului

Aqua Park – Mirajul Oltului

Distracție, râsete și muuultă bălăceală! Așa se descrie cel mai bine o zi petrecută la Aqua Park – Mirajul Oltului!

Parcul Acvatic se află la o distanță de 1,9 km de Hotel Izvoare. Adică mai puțin de 10 minute de mers cu mașina.

Parcul este locul ideal într-o zi călduroasă din sezonul estival. Parcul vă pune la dispoziție 3 piscine exterioare de diferite mărimi, fiind un loc perfect pentru toate vârstele și preferințele. Veți găsi acolo dușuri și saună, care pot fi folosite de oricine. Cuprinde, de altfel, și o zonă de mâncare și băuturi.

Vă puteți bucura de o zi minunată. În cadrul parcului veți avea parte de o atmosferă relaxantă, mult soare și un bronz de invidiat! Nenumărate atracții sunt și pentru cei mici, care sigur nu se vor plictisi!

Administratorii parcului vă oferă șansa de a organiza petreceri private aici, cu siguranță distracția va fi una fenomenală! O super idee de a sărbători o aniversare sau orice altceva!

Aqua Park Cozia

Aqua Park Cozia

Distracție la maximum, pe tot parcursul anului! Aqua Park-ul Cozia este alegerea perfectă în cazul în care vă doriți o bălăceală, indiferent de perioada anului.
Situat la doar 1,1 km de Hotel Izvoare, în Călimănești – Căciulata, Aqua Park-ul Cozia vă pune la dispoziție o serie de 11 bazine, atât interioare cât și exterioare, ce pot fi folosite pe tot parcursul anului. Acestea sunt umplute cu apă termală, ce are o temperatură care variază între 28 și 37 de grade Celsius.

Complexul acvatic este destinat tuturor, atât adulți cât și copii. În timp ce adulții se relaxează în bazinele cu apă termală, cei mici se pot distra fără margini, pe cele 10 tobogane ale parcului. Incinta este și ea încălzită, pentru a oferi vizitatorilor confort la cel mai înalt rang!

La Aqua Park Cozia, beneficiați de o mulțime de facilități, precum: piscine interioare și exterioare dotate cu tobogane, instalații moderne de hidroterapie, jeturi de apă și jacuzzi.

Imaginează-ți doar, te relaxezi într-un jacuzzi, alături de cei dragi ție, în mână ai cocktail-ul tău preferat, ești fericit/ă, relaxat/ă și nimic nu-ți poate strica starea de bine care se resimte la nivelul întregului tău corp. Viața e atât de frumoasă când o privești dintr-un jacuzzi…
Aflat la o distanță relativ mică de Hotel Izvoare, o zi petrecută în incinta Aqua Park-ului Cozia este cea mai bună alegere!

Poiana lui Căliman

Poiana lui Căliman

Parcul Poiana lui Căliman, un loc de poveste, construit pe bazele unei legende locale.

Se spune că denumirea parcului „Poiana lui Căliman”, provine de la un conducător de obște din secolul V, pe nume Căliman. Acest conducător obișnuia să-și trimită ciobanul cu animalele în această poiană, observând că oile sale nu se mai îmbolnăveau de boala picioarelor (o afecțiune cunoscută în vremea aceea).

Ciobanul s-a spovedit călugărilor Mănăstirii Cozia, mărturisindu-le că s-a scăldat într-un lac din „Câmpul lui Căliman”, și s-a vindecat de „metehnele trupului”. Ciobanul era convins că acel lac avea puteri tămăduitoare, după ce s-a scăldat în acel lac, ciobanul a scăpat de durerile de spate care îl chinuiau de multă vreme. Iar oile rănite s-au vindecat. Călugării au verificat mărturia ciobanului și au descoperit că a avut dreptate. Acolo chiar se află apă tămăduitoare.

Chiar și cititorul Mănăstirii Cozia, domnitorul Mircea cel Bătrân, a venit aici și s-a tratat la bătrânețe. Și urmașul său, Mircea Basarab, a venit aici mai târziu pentru a se trata.
Beneficiile stațiunii balneoclimaterice Călimănești – Căciulata fiind cunoscute încă din timpuri vechi.

Parcul definește într-un mod excepțional Călimăneștiul. De altfel, priveliștea este una splendidă. Natura și verdeața, însoțite de râsete zglobii și îmbucurătoare de copii, aceasta este impresia cu care veți rămâne după o plimbare în parcul de legendă!

Mănăstiri

Mănăstiri

O vacanță relaxantă trebuie însoțită întotdeauna și de o reîmprospătare sufletească. O vizită la una dintre mănăstirile din apropiere va face ca vacanța dvs. să fie una completă.

În apropierea Hotelului Izvoare se află două mănăstiri, Cozia și Ostrov. Distanța de la hotel către cele două mănăstiri poate fi străbătută chiar și pe jos.

Deoarece nu trebuie să ne uităm niciodată originile, și mai ales, să nu uităm niciodată de credință, o vizită la unul dintre lăcașele sfinte este binevenită oricărui suflet. Fie că doriți să vă regăsiți, să spuneți o rugăciune sau doar să-i mulțumiți Divinității că ați realizat toate lucrurile pe care le-ați realizat, nu ezitați să poposiți pentru câteva momente și la o mânăstire.

Nimic nu se poate compara cu senzația de puritate și eliberare sufletească pe care o simțiți atunci când treceți pragul unui lăcaș sfânt.