În fiecare vacanță, pe lângă explorarea și descoperirea de locuri noi, aventuri și adrenalină, trebuie să ne facem puțin timp și pentru câteva momente de liniște. Momente în care să ne regăsim pacea sufletească. Dacă treci prin Vâlcea, și îți dorești să ai parte și de un astfel de moment sublim, două locații de poveste pe care le poți vizita sunt Schiturile Pahomie și Pătrunsa. Ambele sunt locuri încărcate de vibrație, cu o sacralitate aparte.
Schitul Pahomie este situat într-o zonă destul de retrasă, fiind unul dintre cele mai izolate schituri sihăstrești din țara noastră. Acesta se află în comuna Bărbătești, la aproximativ 30 km de Râmnicu Vâlcea, sub crestele Munților Căpățânii. Aici, mâna omului se împletește perfect cu frumusețea naturii. Lăcașul este zidit în apropiere de „Izvorul Frumos”, construit în stâncă și păstrând tiparul autentic de altă dată.
Schitul este o biserică fără turlă, ce are o arhitectură clasică, a fost construită în anul 1520, fiind reconstruită în anul 1952, păstrându-se forma originală. Stânca sub care este construită biserica are pe ea chipul Domnului, are în apropiere o cascadă cu apă de munte ce întruchipează un peisaj mioritic excelent. De asemenea, toate acestea creează un spațiu perfect pentru rugăciune și pentru regăsirea liniștii.
Frumusețea lăcașului monahal ortodox Pătrunsa este la rândul său una care taie răsuflarea oricui ajunge acolo. Schitul acesta se află într-o poiană de la adăpostul muntelui, mai exact, sub Curmătura Builei. Schitul Pătrunsa este la bază o mănăstire de călugări, care au ales să se izoleze în munte pentru a fi mai aproape de Dumnezeu, asemenea monahilor de la Muntele Athos.
Schitul a luat naștere în 1740, fiind construit de Episcopul Climent al Râmnicului pentru a o comemora pe mama sa, care l-a născut aici, fugară peste munte de frica unei invazii turcești, adăpostindu-se la poalele muntelui Buila, în locul numit astăzi Pătrunsa. De asemenea, schitul a fost refăcut de mai multe ori de-a lungul timpului, însă se păstrează foarte bine și în ziua de azi, fiind declarat monument istoric.
Cele două schituri sunt destul de apropiate unul de celălalt. Astfel, distanța dintre cele două schituri se poate parcurge pe jos sau cu mașina (până la un anumit punct), cu plecare de la Schitul Pahomie. Nu există șansa de a vă rătăci pe drumul către cele două schituri. Acesta este marcat cu cruce roșie și este în mare parte drum forestier. O lungă parte din drum poate fi parcurs cu mașina, fiind marcat corespunzător, însă la un moment dat, pentru a ajunge la Schitul Pătrunsa trebuie să continuați drumul pe jos.
În Vâlcea, dar și în împrejurimi, se regăsesc o multitudine de locuri deosebite, care, pentru a fi descoperite au nevoie de câteva zile bune. Doar așa te poți bucura de adevărata frumusețe a județului Vâlcea.
Așadar, în cazul în care îți planifici o vacanță în această zonă, Hotel Izvoare – Căciulata este locul ideal în care să te cazezi. Hotelul este poziționat într-o locație de vis, care te va avantaja din mai multe puncte de vedere, printre care și poziția, ce facilitează accesul ușor la cele mai renumite puncte turistice.
În plus, hotelul vă pune la dispoziție numeroase beneficii, precum: un super tratament, personal drăguț, cazare de calitate premium, piscină, restaurant și multe altele.
Contactează-ne și rezervă-ți și tu un sejur de vis chiar acum!
Site: www.hotelizvoare.ro
Telefon Info: 0350412201, 0752787787
Rezervări la: re*******@ho**********.ro / of****@ho**********.ro