Horezu este una dintre cele mai spectaculoase zone ale Vâlcii. Oraşul este considerat a fi un centru de cultură și civilizație din Vâlcea, acest lucru datorându-se multitudinii de tradiții care încă se păstrează acolo, dar și a obiceiurilor care au fost date din generație în generație și despre care vom vorbi mai multe pe parcursul acestui articol. Un lucru este însă cert, Horezu este o zonă de vizitat măcar odată în viață.
Oraşul Horezu este situat în centrul depresiunii Horezu și este mărginit la nord de Munții Căpățânii, cu vf. Ursu de 2124 m, la sud de Măgura Slătioarei cu 767 m și dealurile Negruleștilor, Costeștilor și Tomșanilor, pe râurile Luncăvăț, Ramești și Romani. Drumurile de acces în oraş sunt unele foarte ușor de parcurs, însoțite de peisaje mirifice, de care ți-e mai mare dragul.
Oraşul este celebru atât la nivel național, cât și internațional, făcându-se remarcat de-a lungul deceniilor datorită ceramicii populare pe care oamenii de acolo o făuresc. Olăritul în Horezu a fost dus la rang de artă, meșterii populari realizând lucrări care de care mai diverse și mai uimitoare din lut.
Talentul nu a fost păstrat însă doar de cei în vârstă. Așadar, pentru ca „Ceramica de Horezu” să nu se piardă niciodată, meșterii locali au învățat generații întregi de tineri secretele lor. Olăritul devenind o emblemă a locului.
Cu siguranță olăritul este și va fi pentru foarte mult timp cel mai de valoare lucru cu care oamenii din această zonă a Vâlcii se mândresc. Mai ales că zona are un caracter istoric, monahal, orientat către activități de artizanat specific românesc, care nu cuprind doar olăritul, ci și alte activități precum: țesăturile executate manual, pictura religioasă etc.
Nou!
În curând, la Horezu va fi inaugurat un centru cultural, unde oricine dorește poate lua cursuri de olărit tradițional de la 6 dintre cei mai pricepuți meșteri ai locurilor.
Bineînțeles că oraşul Horezu nu se laudă doar cu ceramica desăvârșită care se realizează acolo. Datorită faptului că acesta se află în nordul Olteniei, în acea zonă există și un număr foarte mare de mănăstiri, cele mai multe aflându-se foarte aproape de Horezu și având o arhitectură deosebită, plină de încărcătură emoțională și spirituală.
De asemenea, zona în care Horezu se află are niște peisaje superbe, datorită florei și faunei bogate de care dispune. “Tărâmul Horezului” este considerat de foarte mulți ca fiind un loc binecuvântat, unde turiștii își regăsesc de fiecare dată liniștea și pacea, unde se reîntorc la origini și experimentează senzații care le aduc aminte de copilărie. Unii îl consideră un adevărat “rai pe pământ”, mai ales românii. Iar străinii care aleg să vină în vizită rămân profund impresionați de autenticitatea locurilor. Fapt care ne confirmă încă o dată cât de splendide sunt plaiurile noastre!
Dacă nu sunteţi doar în trecere şi doriţi să petreceţi mai multe zile pentru explora ce are judeţul Vâlcea mai bun de oferit, Hotel Izvoare – Căciulata este locul ideal în care să vă cazaţi. Motivele sunt multiple, însă printre cele mai importante se numără poziționarea şi serviciile de calitate. Iar mărturie în acest sens stau sutele de recenzii pozitive pe care clienţii ni le oferă.
La Hotel Izvoare veţi beneficia de un super tratament, personal drăguț, cazare de calitate premium, piscină, restaurant și multe altele.
Contactează-ne și rezervă-ți și tu un sejur de vis chiar acum!
Site: www.hotelizvoare.ro
Telefon Info: 0350412201, 0752787787
Rezervări la: re*******@ho**********.ro / of****@ho**********.ro
Foto: Mihaela C.